Sport

Hosszú Katinka nagyon elverte a mezőnyt 200 vegyesen

Hosszú Katinka egyik kedvenc számában, 200 méter vegyesen döntőzött szombaton a Kínában zajló rövid pályás úszó-világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok klasszis a legjobb idővel jutott fináléba, bő egy másodpercet vert a kínai Je Si-venre is. Hosszú a győzelem érdekében visszalépett a 100 pillangótól.

Hosszú nagyon bekezdett pillangón és az élre állt, nem sokkal elmaradva a világcsúcsot jelentő idejétől. Háton feljöttek a riválisok, de aztán a mellúszás első 25 méterén kilőtt a magyra címvédő. Gyorson aztán már bő egy testhossz előnye volt és magabiztos győzelmet aratott, 2:03.25-ös idővel csapott célba.

Hosszú ezen a vébén is tarolt és mindhárom vegyes számot megnyerte.

Ez volt a 17. rövid pályás világbajnoki aranya, a mostani vébén a negyedik.

Két amerikai végzett még a dobogón, Melanie Margalis lett a második, Kathleen Baker pedig a harmadik. Margalis közel másfél, Baker bő két másodpercet kapott Hosszútól. Je Si-ven csak a negyedik lett.

Hosszúnak ez volt az utolsó versenyszáma ezen a világbajnokságon. Nyolc számban nevezett, végül hatban indult el:

A férfi 400 méteres vegyesúszás döntőjének mezőnyében két magyar is volt, Bernek Péter és Gyurta Gergely. A japán Daija Szeto iszonyatosan bekezdett, olyannyira, hogy szinte végig világcsúcson belül úszott, az utolsó 50 méterre fogyott csak el az ereje. Így végül rekordot nem döntött, de így is toronymagasan nyerte a döntőt (3:56.43).

Ami a magyarokat illeti, Bernek is jól kezdett, harmadik majd második is volt, aztán visszább esett, így végül a dobogóról egy másodperccel elmaradt, negyedikként ért célba (4:04.71). Gyurta az ötödik lett (4:04.74).

Nyitókép: XINHUA/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik