Sport

Kocsis Máté a kézi-Eb-ről: Olyan jelenünk van, ami nagyon biztató jövőt hordoz magában

Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint példaértékű volt a magyar női válogatott egysége a franciaországi Európa-bajnokságon, ahol a hetedik helyen végzett.

A csapat és a szakmai stáb fantasztikus teljesítményt nyújtott, amiért minden dicséretet megérdemel. Példaértékű volt az egység, ami kívülről is látszott a válogatotton

–  idézi az MKSZ honlapja az elnököt. Kocsis úgy fogalmazott, jó volt látni, hogy a tapasztaltabb játékosok és a fiatalok milyen remekül működtek együtt, ez pedig kiemelkedő szakmai és emberi stabilitást adott a csapatnak. A sportvezető szerint jó úton jár a válogatott, és most látszik igazán, milyen hasznos, ha sok magyar fiatal jut klubszinten is játéklehetőséghez.

Olyan jelenünk van, ami nagyon biztató jövőt hordoz magában, és reális esély látszik arra, hogy a magyar válogatott tartósan is visszatérjen az elitbe. Ehhez összefogásra, ugyanilyen megfeszített, tudatos munkára, és a mostanihoz hasonló csapategységre van szükség

– magyarázta Kocsis Máté.

A magyar válogatott előbb 28-25-re kikapott Hollandiától, majd Horvátországot 24-18-ra, Spanyolországot pedig 32-26-ra legyőzte, így a montbéliard-i C csoport második helyén végzett. A középdöntőben 38-25-re kikapott a címvédő Norvégiától, majd Németország ellen 26-25-re, Románia ellen pedig 31-29-re nyert, ám négy győzelme és két veresége ellenére nem jutott tovább csoportjából, és a hetedik helyen végzett, ami reménykeltő az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

Óriási játékkal verte Romániát a magyar kézilabda-válogatott
A magyar válogatott jó eséllyel az utolsó mérkőzését vívja Románia ellen az Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában.

A 2020-as tokiói olimpia biztos résztvevője lesz a japán csapat, illetve a jelenlegi Európa-bajnokság és a jövő évi kumamotói világbajnokság aranyérmese. Selejtezőt játszhat a világbajnokság 2-7. helyezettje, valamint további két válogatott Európából: a mostani Eb azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé, tehát az Európa-bajnoki hetedik helyezés ebből a szempontból is értékes.

A jövő évi, kumamotói világbajnokság sorsolását decembe 15-én, szombaton 16.30-tól rendezik, a magyar csapat az első kalapba került, így ellenfele Ausztria, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Fehéroroszország, Izland, Macedónia, Svájc és Szlovákia közül kerül ki.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik