Sport

Kézi-Eb: riadót fújtak a románok a magyarok elleni meccs előtt

Szerdán zárul a középdöntős szakasz a franciaországi női kézilabda-Európa-bajnokságon, és mivel eddig egyedül csak az oroszok jutottak elődöntőbe, elég nagy izgalmak várhatóak. A magyarok is a négy közé jutásért lépnek pályára 18 órától, az ellenfél Románia lesz és többféle forgatókönyv is létezik:

  • ha érvényesül a papírforma, azaz a hollandok és a norvégok is nyernek, akkor nekünk 19 góllal kellene verni Romániát az elődöntőért, de még ahhoz is 11 találattal kellene nyerni, hogy a harmadik legyünk a középdöntős csoportban és az Eb ötödik helyéért játszhassunk;
  • ha Norvégia nem nyer a spanyolok ellen, akkor nekünk elég nyerni a románok ellen;
  • illetve ha a norvég, német, magyar hármas is nyer, akkor öt hatpontos csapata lesz a csoportnak, és akkor nagy matekozás fog indulni.

Románia helyzete egyszerűbb: ha nem kapnak ki, ott lesznek a négy között. Ők amiatt vannak egy picit nehéz helyzetben, mivel négy nap alatt a harmadik mérkőzésüket fogják játszani ellenünk, ráadásul a spanyolokat is szoros küzdelemben verték. Ezzel szemben Kim Rasmussen együttese vasárnap óta pihent, ami az Eb ezen szakaszában már nagyon sokat számíthat.

A szerdai riválisnál pontosan tudják, mire számítsanak a magyarok ellen, öt játékosuk is az NB I-ben játszik (Denisa Dedu, Melinda Geiger, Gabriela Perianu – Siófok, Madalina Zamfirescu – Debrecen, Ana Maria Dragut – Kisvárda), a szövetségi kapitány, Ambros Martín pedig korábban a Győrrel halmozta a trófeákat.

Ugyan sok a fiatal játékosuk, de nagyon értékes kézilabdázóik is vannak, akik a Bajnokok Ligájában is fontos szerephez jutnak. Ismerem őket, remélem ez a segítségünkre lehet

– mondta a prosport.ro-nak Denisa Dedu, a román válogatott kapusa.

Nekünk elég a döntetlen is, de nyerni szeretnénk, így is vágunk neki a meccsnek. Itt már az elődöntő a tét, nem hiszem, hogy kell ennél jobb motiváció egy Európa-bajnokságon

– mondta Gabriela Perianu.

A nyilatkozataik alapján tisztelik a magyar csapatot és tartanak is tőlünk, úgyhogy biztosan kemény meccsre számíthatunk.

Állás a II. csoportban és a szerdai program

1. Románia 6 pont (111-101),
2. Hollandia 6 (101-105),
3. Norvégia 4 (122-105),
4. Németország 4 (111-110),
5. Magyarország 4 (108-117),
6. Spanyolország 0.

Spanyolország-Norvégia 15.45.
Magyarország-Románia 18.00.
Hollandia-Németország 21.00.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik