Sport

Csoda kéne ahhoz, hogy Eb-elődöntős legyen a magyar csapat

A címvédő norvég női kézilabda-válogatott gálamérkőzést játszva legyőzte az előző tornán ezüstérmes hollandokat a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének keddi játéknapján. A két évvel ezelőtti Európa-bajnoki döntő résztvevőinek keddi rangadóján sokkal gyorsabbak és pontosabbak voltak a skandinávok, így már a szünet előtt eldöntötték a találkozót, végül 13 góllal nyertek.

A fölényes norvég siker azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak valószínűleg nem elég egyszerűen legyőznie Romániát a szerdai utolsó fordulóban ahhoz, hogy a középdöntő után folytathassa szereplését.

Amennyiben a hollandok pontot szereznek a németekkel szemben, a norvégok pedig győznek a spanyolok ellen, a magyarok a csoport harmadik helyét 11, a másodikat 19 gólos sikerrel érhetnék el. Ha a németek legyőzik a hollandokat, még nagyobb különbségű sikerre lenne szükség a továbbjutáshoz.

A csoportokból az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat Párizsban. A románok elleni szoros siker csak akkor jelentene továbbjutást Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese számára, ha a norvégok nem győznék le a pont nélküli spanyolokat.

Végeredmény – Európa-bajnokság, középdöntő, 2. mérkőzése

Norvégia-Hollandia 29-16 (15-7)

Az állás az utolsó forduló előtt:
1. Románia 6 pont (111-101),
2. Hollandia 6 (101-105),
3. Norvégia 4 (122-105),
4. Németország 4 (111-110),
5. Magyarország 4 (108-117),
6. Spanyolország 0

Nyitókép: SEBASTIEN BOZON / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik