Sport

Ramussen: Később lehet boldog leszek, de most nem vagyok büszke

A magyar női kézilabda-válogatott megnyerte második mérkőzését a franciaországi Eb-n, a horvátokat vertük 24-18-ra, ezzel az eredménnyel pedig meglett a középdöntőbe jutás. A találkozót követően Kim Rasmussen nyilatkozott az M4-nek, a szövetségi kapitánynak pedig nem tetszett, amit látott.

Az összefoglaló:

Nagyon csúnya és rossz mérkőzés volt. Nem teljesítettünk megfelelően, különböző sérüléseket is szenvedtünk, nem találtuk a sebességünket

– mondta a dán szakember, aki szerint ilyen az, amikor új csapatot kell építeni, mert folyton gyakorolni kell és nem is tudtak kellő időt edzeni így együtt.  Szerinte emiatt is volt a kelleténél picit több az idegesség a kelleténél.

Nem volt meg a kellő tapasztalat, hogy lenyugodjunk, de a végén a védekezés megoldotta a feladatot. Nem volt gyönyörű, de nyertünk, és ennek örülünk. Később boldog leszek, de most, edzőként egy ilyen csúnya mérkőzés után nem vagyok büszke.

Kim Rasmussen azt is elmondta, jelenleg öt játékos bajlódik sérüléssel. A mieink majd szerdán 21 órakor játszanak a spanyolokkal.

Eredmény – női kézilabda-Európa-bajnokság, 2. forduló, C csoport

Montbéliard, 2000 néző, v.: Vranes, Wenninger (osztrák)

Magyarország-Horvátország 24-18 (13-9)

Magyarország: Bíró – Lukács 2, Kovács A. 5, Kovacsics 4, Mészáros, Háfra 5, Schatzl 5, cserék: Kiss É., Planéta, Tóth G. 1, Pálos-Bognár, Tóvizi 1, Lakatos, Szalai, Kazai 1, Orbán, szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

lövések/gólok: 35/24, illetve 41/18
gólok hétméteresből: 7/3, illetve 4/3
kiállítások: 8, illetve 14 perc

Nyitókép: SEBASTIEN BOZON / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik