Sport

Hosszú Katinka még 2025-ben is indulna a vébén

A korábbiaknál kevesebb számban indul a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka a decemberi rövidpályás úszó-világbajnokságon. A 13-szoros vb-aranyérmes úszó szerdán a Duna Arénában tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, a 2016-os vébéhez képest négy számmal kevesebbet, összesen nyolcat vállal a kínai Hangcsouban.

Hosszú és edzője, Petrov Árpád a nyáron kezdték meg a közös munkát, amely során azt tervezték, hogy lefaragnak a 29 éves sportoló korábbi “hihetetlen” mennyiségű munkájából. Csakhogy az úszó hiába próbálta adott esetben növelni a tréningek intenzitását és erejét azok hosszának rövidítése érdekében, a szervezete rövid időn belül ehhez is hozzászokott, ezért gyakorlatilag újra ugyanannyit kellett dolgoznia, mint korábban.

Az úszónő sajtóhírre reagálva, nevetve megjegyezve, hogy ha valóban Budapesten lesz a 2025-ös vizes világbajnokság, elképzelhető, hogy valamelyik számban még rajthoz áll.

Hosszú elmondta, hogy jól halad a munka az új edzőjével, akivel hamar megtalálta a közös hangot, az olimpiára szeretne újra csúcsformába kerülni. Kiemelte az is, hogy állóképességben, munkabírásban jó formában érzi magát, a regenerációja sem lassult le.

Az idei rövidpályás vb december 11-én rajtol Hangcsouban.

Nyitókép: Matt Roberts/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik