Sport

Kijutott az Európa-bajnokságra a női kosárlabda-válogatott

A magyar női kosárlabda-válogatott 56-53-ra kikapott Oroszországban szerdán az Európa-bajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában, de csoportmásodikként így is kijutott a júniusi, szerb-lett közös rendezésű Eb-re. A mieink dolgát nehezítette, hogy Krivacsevics Tijána és a honosított Yvonne Turner mellett a Tiranában egy meccsre visszatérő Fegyverneky Zsófia sem lépett parkettre Jekatyerinburgban.

Az első játékrészben a sok eladott labda miatt 16-8-cal vágtunk neki a második negyednek és bár sikerült eleinte felzárkózni, végül tízpontos hátrányba került a magyar csapat a nagyszünetre. Térfélcsere után maradt az orosz fölény, de mivel jelentősen feljavult a magyar védekezés, a 27. percben már a vendégeknél volt az előny (38-39). A 42-40-ről induló zárószakaszban fej fej mellett haladt a két válogatott, a hajrában viszont az oroszok bizonyultak jobbnak.

Tudtuk, hogy kiegyensúlyozottságra lesz szükségünk, az első félidőben voltak gyengébb periódusaink, de ebben a közegben nehéz ilyen fiatal csapattal kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Nagyot léptünk előre, és az Eb-n is szeretnénk megmutatni, hogy képesek vagyunk győzni, és még ennél is jobbak leszünk. Szerintem kimondhatjuk, hogy kijutottunk, mert a többi meccsen 100-120 pontos győzelmek kellenének ahhoz, hogy lemaradjunk az Eb-ről.

– mondta Székely Norbert az M4 Sport csatornának.

Legutóbb, 2017 júniusában a csehországi Eb-n a magyar csapat egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), és a 12. helyen zárt.

A 2019-es szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságot 16 csapat részvételével rendezik június 27-étől július 7-éig Belgrádban, Nisben, Nagybecskereken (Zrenjanin) és Rigában. A két házigazdához 14 együttes selejtező útján csatlakozhat a nyolc kvartettből. A csoportok első helyezettjei és a hat legjobb második jut ki a kontinenstornára, amelynek sorsolását december 12-én tartják Belgrádban.

Végeredmény – Eb-selejtező, C csoport, 6. forduló:

Oroszország-Magyarország 56-53 (16-8, 13-11, 13-20, 14-14)

Nyitókép: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik