Sport

Csoportelsőként jutott ki az Eb-re a magyar válogatott

A magyar női asztalitenisz-válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra, egyben megnyerte a selejtezőcsoportját azzal, hogy kedden, Várpalotán 3-1-re legyőzte a cseh együttest, írja az MTI.

  • Kezdésként Póta Georgina (33. a világranglistán) egy viszonylag egyoldalú mérkőzésen megverte a vendégek második számú játékosát, Karin Adamkovát (107.).
  • Ezután következett Madarász Dóra (75.) és a csehek legjobbja, Hana Matelova (64.) összecsapása: bár a magyar játékos itt is megnyerte az első szettet, a másodikban pedig 10-7-nél három játszmalabdája volt, a folytatásban már riválisa irányított, és egy 3-1-es sikerrel kiegyenlített.
  • Pergel Szandra (68.) és Aneta Kucerova (271.) találkozója a papírformának megfelelően alakult, bár az első szettben a hazai asztaliteniszezőnek 8-10-ről kellett fordítania.
  • A negyedik meccsen Póta Georgina magyar szempontból már a végső győzelemért szállhatott harcba Matelova ellen. Az első és a második felvonás szoros csatát hozott, a harmadik pedig már sima volt, de a lényeg, hogy mindhármat Póta nyerte, így önmaga második győzelmével a párharcot is megnyerte Magyarországnak.

A nantes-i csapat Eb-t 2019 szeptemberében rendezik.

Eredmények – Európa-bajnoki selejtező, nők, A osztály, 4. csoport

Magyarország-Csehország 3-1 
Póta Georgina-Karin Adamkova 3-0 (5, 5, 9)
Madarász Dóra-Hana Matelova 1-3 (6, -10, -9, -5)
Pergel Szandra-Aneta Kucerova 3-0 (10, 5, 9)
Póta-Matelova 3-0 (11, 9, 6)

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik