Sport

Alaposan elverték a Fradit a kézilabda BL-ben

Súlyos vereséget szenvedett az erősen foghíjas Ferencváros a norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó, hatodik fordulójában. A szombati meccsen Szikora Melinda, a holland Danick Snelder, valamint a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac sem tudott pályára lépni, a spanyol Nerea Pena megbetegedett.

Ezek után nem csoda, hogy bekezdett a Vipers, gyors támadásaira nem volt ellenszere a gyengén védekező magyaroknak. A Fradi ráadásul a félidő felénél már három kihagyott büntetőnél tartott, emellett sem Bíró Blanka, sem Szemerey Zsófia nem tudott védésekkel segíteni. Támadásban sem remekelt az FTC, több technikai hiba is visszavetette a csapatot, félidőre már négygólos hátrány halmozódott föl.

Szünet után sem szedte össze magát a Ferencváros, az utolsó tíz percben végképp fáradni látszottak a vendégek, ráadásul a norvégok kétszeres olimpiai bajnok kapusa, Katrine Lunde egyre több bravúrt mutatott be, így a végén nyolc góllal kaptak ki a zöld-fehérek.

A Ferencvárosnak ez volt az utolsó tétmérkőzése idén, legközelebb január 2-án a Győr otthonában sorra kerülő rangadón lép pályára, mivel a bajnokság a november 29-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság miatt szünetel. A Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulóját január végén rendezik.

Végeredmény – női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, D csoport

Vipers Kristiansand (norvég) – FTC-Rail Cargo Hungaria 35-27 (18-14)

Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik