Sport lineup

Összebalhézó sztárjai miatt került furcsa helyzetbe a bajnok

Szerda hajnalban a címvédő Golden State Warriors a 29 pontos Kevin Durant vezetésével legyőzte az Atlanta Hawkst az NBA-ben, ám maga a mérkőzés gyakorlatilag másodlagos történés a csapat háza táján.

Összeveszett ugyanis a csapat két sztárja, egyiküket pedig maga a szakmai stáb tiltotta el egy mérkőzésre.

Minden Los Angelesben kezdődött pár napja. A Clippers ellen hosszabbításban elveszített meccs rendes játékidejének végén a Warriors a győzelemért támadhatott, Draymond Green vitte fel a labdát, nem passzolt és nem is jutott dobásig.

Ezt kérte számon Durant, ő azt várta, hogy Green majd neki passzolja a labdát: a kispadnál, a szünetben összeszólalkozott a két játékos, majd miután lement a találkozó, állítólag az öltözőben is folytatódott a szócsata, Green a nyáron szabadügynökké váló Durantet többször is lekurvázta.

A vita:

Az öltözőt megosztotta a történet, a többség nem Greennel értett egyet, ami viszont azért érdekes, mert ő a csapat motorja, aki mindig tüzeli a többieket és ki tudja rángatni a csapatot a gödörből. A vezetőség is ráadásul őt tiltotta el egy mérkőzésre, ami 120 ezer 480 dolláros kiesést jelent neki.

A Golden State Warriors évek óta a liga topcsapata, most is félelmetes formában kezdték a szezont. Egy valami tudná most hirtelen visszavetni őket: egy belháború . Persze egy kis vitából még nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, ez az eset is bizonyítja, hogy azért Oaklandben sem minden tökéletes, vannak belső feszültségek. Kérdés, hogyan tudják majd ezt kezelni.

A Houston Rockets megint nyert, Carmelo Anthony pedig ezúttal sem játszott. A kiscsatár helyzetével egy külön cikkben foglalkoztunk:

Egyetlen játékos is képes tönkretenni egy bajnokesélyes csapatot
Carmelo Anthony majdnem akkora sztárként érkezett az NBA-be, mint LeBron James, de közel sem futott be olyan sikeres karriert. Most állítólag a Houston Rockets válna meg tőle a lehető leghamarabb.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Cleveland Cavaliers – Charlotte Hornets 113-89

Denver Nuggets – Houston Rockets 99-109

Golden State Warriors – Atlanta Hawks 110-103

Ajánlott videó

Olvasói sztorik