Sport

Lemosta az oroszokat a magyar férfi vízilabda-válogatott

Második mérkőzését is magabiztosan nyerte meg a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában, amely egyben az Európa Kupa selejtezője is. Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata hét gól különbséggel verte az oroszokat Ruzában.

A magyar csapatnak volt törleszteni valója, mivel nyáron, a barcelonai Európa-bajnokságon a hetedik helyért rendezett mérkőzésen 9-8-ra kikapott mostani ellenfelétől. Az oroszok 2002 óta akkor verték meg először a magyar válogatottat. A magyar csapatba azóta visszatért az olimpiai bajnok Varga Dénes és a világbajnok Hárai Balázs. Mindketten nagy szerepet játszottak a nyitófordulóban a németek könnyed, 17-9-es legyőzésében.

A keddi mérkőzés első negyede szorosan alakult, kétszeri magyar vezetésre hazai egyenlítés jött, de még a szünet előtt újra a vendégeknél volt az előny. A második nyolc percben viszont gyakorlatilag eldőlt az összecsapás, mert a magyarok sorozatban öt gólt szereztek, és az oroszok csak ezután találtak a kapuba egyszer.

A nagyszünet után 3-8-ról folytatódott a mérkőzés, de a különbség a következő pihenőig tovább nőtt (4-11), és bár az utolsó szakaszban kevesebb figyelmet fordított a magyar csapat a védekezésre, 4-4-gyel így is lehozta a negyedet, és simán nyert.

A mezőny legeredményesebbje Varga Dénes volt öt góllal.

Eredmény, férfi világliga, 2. forduló:

Oroszország-Magyarország 8-15 (2-3, 1-5, 1-3, 4-4)
a magyar gólszerzők: Varga Dé. 5, Erdélyi 3, Kovács G. 2, Hárai, Zalánki, Jansik, Vámos, Pásztor 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik