Sport

Tapasztalt játékosokra épít a kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott Dániában készül a januári, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Az olimpiai címvédő dán válogatottal kétszer is összecsapnak majd a mieink: harmadikán 20.15-től Aarhusban, 6-án 16.10-től pedig Odensében.

Tíz év még áldozatok voltak, most nekik kell az olimpiára vezetni a kéziválogatottat
A neves külföldiek nem jöttek be, két magyar edző került a kispadra. Egyikük szerb, de már másfél évtizede nálunk dolgozik.

Csoknyai István szövetségi kapitány a klubedzőkkel és a szövetségi edzőkkel 28-35 fős keretet alakítanak ki először, melyet 20-22 fősre szűkítenek a felkészülés rajtjára, s ebből választják ki a vb-re utazó 16-18 játékost.

A szakvezető hozzátette, a tapasztalt játékosokra – Nagy Lászlóra, Ilyés Ferencre, Császár Gáborra és Nagy Kornélra – is számítanak a tornán.

A magyar válogatott az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal, valamint Egyiptommal, Katarral, Argentínával és Angolával együtt a koppenhágai D csoportban szerepel a januári, dán-német közös rendezésű világbajnokságon. A hatosból a legjobb három jut tovább, és a középdöntős csoportok első két-két helyezettje alkotja majd a legjobb négy mezőnyét.

A csoportmérkőzésekre január 10. és 17., a középdöntőre 19. és 23. között kerül sor. Az elődöntőket január 25-én játsszák Hamburgban, a helyosztókat pedig január 26-án és 27-én rendezik Herningben.

Fotó: Bielik István/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik