Sport

Cicipasz a világ tetején, megnyerte az U21-es vébét

Sztefanosz Cicipasz nyerte a férfiteniszezők milánói U21-es világbajnokságát. A 20 éves görög három szettben verte az ausztrál Alex De Minaurt.

Az első szett 2-2-nél dőlt el, de Minaur ekkor fogadóként nyert pontot, a brékelőnyt pedig hamar szettelőnyre váltotta az ausztrál. A második játszmában Cicipasz simázott, majd a harmadik játékrészt már nagyobb csatában, rövidítésben nyerte meg. De Minaur két meccslabdát is hárított a későbbiekben, de a lehető legszorosabban, egy újabb rövidítésben elveszítette a negyedik szettet is, Cicipasz lett a világbajnok.

Az U21-es világbajnokságon nyolcan indultak, őket két csoportra osztották, az első két-két helyezett jutott az elődöntőbe. Különlegesek voltak a szabályok is:

  • három nyert szettre mentek a meccsek,
  • de hat helyett csak négy gémig tartott egy játszma,
  • 3-3-nál pedig rövidítés következett.

Az idei vébén 1,335 millió dollár volt az összdíjazás. A győztes Cicipasz ebből 235 ezret kap (amire rájön 24 ezer pluszba, mert nem veszített meccset a csoportkörben sem), de Minaur 130 ezret visz haza. Az idei volt a második kiírás, az első világbajnok a dél-koreai Csung Hje On lett.

Új tenisznemzetet építene a Djokovic-klón
Csung Hje On nemcsak a családi háttere miatt, hanem orvosi tanácsra is kezdett el teniszezni. 21 évesen már ott van a legjobbak között.

Eredmény – U21-es világbajnokság, döntő

Cicipasz (görög)-De Minaur (ausztrál) 2-4, 4-1, 4-3 (7-3), 4-3(7-3)

Nyitókép: Miguel MEDINA / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik