Sport lineup

Donald Trump ellensége piacra dobja az arcát és a dús haját

Most már több hete megy az NFL idei szezonja, de a fél amerikai társadalom szemében ősellenség Colin Kaepernick nem kapott még állást. A 30 éves irányító még 2016-ben vívta ki maga ellen a népharagot, amikor a San Francisco 49ers játékosaként letérdelt az amerikai himnusz alatt. Az akkor éppen a kampánya végén járó Donald Trump le is csapott a témára, és a mai napig nem engedi ki a kezei közül.

A szemünk előtt zajlik a 21. századi sporttörténet legnagyobb szégyene
Colin Kaepernick ügye akkor a legszomorúbb, ha lecsupaszítjuk róla az összes sallangot és csak a lényegre koncentrálunk.

Kaepernick nem hivatalosan, de persona non grata a ligában, és nagyon úgy tűnik, már nem is fog többé NFL-meccsen pályára lépni. A Nike viszont még szeptemberben húzott egy merészet, és vele készített egy nagyon hatásos reklámot. Most ott tartunk, hogy Kaepernickre már nem sportolóra, hanem inkább emberjogi harcosra kell tekinteni.

Úgy tűnik, rájött erre ő is, és robbant is a hír, miszerint a jogi képviselői bejegyeztek egy fekete-fehér képet, amely a korábbi irányító arcát mutatja.

A képet üzleti vállalkozása használhatja már csak, és kikerülhet különböző termékekre, vagy reklámozhatnak vele szemináriumot, workshopokat, táborokat – szóval egy brand van születőben. Nem véletlen az időzítés.

Szerintem nagyon jól döntött. A Nike-reklám óta újra a középpontban van, ezt most kegyetlenül kihasználhatja

mondta egy szakértő az ESPN-nek.

Nem ez volt Kaepernick első lépése, hiszen már egy ideje kapható – ha van raktáron – olyan ruházat, amelyen az #ImwithKap hashtag szerepel. A bevételek a sportolóból lett aktivista fiatalokkal foglalkozó alapítványához kerülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik