Sport

Fucsovics az ATP 13. ellen is megmutatta

A legjobb magyar férfiteniszező megizzasztotta Fabio Fogninit a pekingi, 4,6 millió dolláros keménypályás tenisztorna negyeddöntőjében.

Fucsovics Márton olasz napokat tart Pekingben. E nyugodt szívvel kijelenthető azt követően, hogy két talján – Andreas Seppi, majd Marco Cecchinato – legyőzése után a világranglistán 45. magyar játékos egy harmadik olasszal csapott össze pénteken.

Az ATP-rangsorban 13. Fabio Fognini mindkét olasznál jelentősebb falat, így bár Márton jól tartotta magát, szoros játszmákra kényszerítette ellenfelét, az első szettet úgy nyerte meg 49 perc alatt az olasz, hogy 2:2-nél elvette Fucsovics adogatását. Az 51 percig tartó második játszmában 2:2-nél és 4:2-nél brékelt a negyedik helyen kiemelt olasz, de a következő adogatójátékával még nem tudta befejezni a párharcot, mert Fucsovics két meccslabdát hárítva közelebb zárkózott.

Aztán hozta saját szervajátékát, végül azonban Fognini a saját adogatásánál – a harmadik meccslabdáját értékesítve – lezárta a mérkőzést.

Fucsovicsnak nincs miért bánkódnia, mert ilyen magas szintű tornán másodjára jutott negyeddöntőbe. Teljesítményével egyrészt 92 ezer dollárral lett gazdagabb, másrészt 90 ATP ponttal is jutalmazták, amellyel minden bizonnyal előre lép a 42. helyre a világranglistán.

ATP-torna, Peking, 4,6 millió dollár, negyeddöntő, eredmény

Fognini (olasz, 4.)-Fucsovics 6:4, 6:4

További eredmények:

Del Potro (argentin, 1.)-Krajinovic (szerb) 6:3, 6:0
nők (8,3 millió dollár összdíjazás):
Oszaka (japán, 8.)-Csang (kínai) 3:6, 6:4, 7:5
Sevastova (lett)-Cibulkova (szlovák) 6:3, 7:6 (7-5)

(Fotó: Xinhua/Luo Yuan)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik