Sport

Lecsaptak a klubra, amelynek elnöke nyíltan inzultálta a szövetség vezetőit

Az Egyiptomi Kézilabda-szövetség határozatlan időre eltiltotta a Zamalek SC-t attól, hogy mérkőzéseket rendezzen. Erre azért került sor, mert a klub elnökét, Mortada Mansourt egy évre eltiltotta az afrikai szövetség, majd az Egyiptomi Olimpiai Bizottság is.

A Zamalek elnökét 40 ezer dollárra büntette az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF), amiért a szervezet elnökét és főtitkárját is inzultálta a klub vezetője. Ezt követően Mansour közölte, hogy nem érdekli, mit dönt majd a CAF, amely végül egy évre eltiltotta.

Az esetet követően az elnök összetűzésbe került az Egyiptomi Olimpiai Bizottsággal is, amelynek néhány tagja a Zamalek vezetőségének tagja is. Pontosabban csak volt, Mansour ugyanis minden ilyen alkalmazottját kirúgta a klubból. Ezt követően döntött úgy a bizottság, hogy szintén eltiltja a Zamalek-elnököt és úgy határoztak, az egyesület nem rendezhet futballmérkőzéseket.

Mivel az olimpiai bizottság így határozott, a kézilabda szövetség sem tehetett máshogy, ezért bejelentették, hogy határozatlan időre a kézilabdacsapat sem rendezheti meg bajnokijait, annak ellenére, hogy eredetileg ez csak a labdarúgásra vonatkozot. A döntés értelmében a klub minden hazai mérkőzését elhalasztották a bajnokságban, amíg megoldást nem találnak a kialakult helyzetre.

Nyitókép: zamalek-sc.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik