Sport

Magyar edző kaphatja meg a Veszprém megüresedett kispadját

Elképzelhetőnek nevezte Dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, hogy az ideiglenesen megbízott edző, Gulyás István marad a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője. Ljubomir Vranjes vezetőedzőt, Björn Sätherström másodedzőt és Eklemovics Nikola sportigazgatót ugyanis hétfőn mentették fel a munkavégzés alól.

Nem csak Vranjest, mindenkit kirúgtak Veszprémből
Nem csak Ljubomir Vranjes veszítette el az állását.

A cégvezető az Echo TV-nek úgy nyilatkozott, olyan vezetőedzőt szeretnének találni, aki a csapatot elvezeti a Bajnokok Ligája négyes döntőjéig.

Gulyás István kiváló szaktekintély. Ha a csapat esetleg azt a visszajelzést küldi, és az eredmények is olyanok – hiszen pillanatok alatt nem lehet bárkit leültetni a padra -, akkor adott esetben az is elképzelhető, hogy ő marad a vezetőedző

– nyilatkozta Dr. Csík Zoltán.

A cégvezető elmondása szerint a szakmai stábnak azért kell távoznia, mert a csapat szombaton hazai pályán kikapott a 2017-es győztes macedón Vardar Szkopjétól a BL csoportkörében, ez pedig nem olyan eredmény, amit elvártak.

Gulyás 1985-től 1999-ig 433 meccsen 767 gólt lőtt veszprémi színekben. A klasszis irányító kilencszeres bajnok, kilencszeres Magyar Kupa-győztes, illetve KEK-győztes a volt a csapattal, ezen kívül elnyerte az év legjobb férfi kézilabdázója címet 1995-ben.

Azt gondoltuk az elmúlt szezon végén, hogy egy bajnoki fiaskó után az edző lelket önt a csapatba, megpróbál egy olyan új dolgot véghezvinni, amitől a csapat új lendületet, új erőt, új hitet kap, és most mindez nyertes meccsekben mutatkozik meg

– nyilatkozta Csík Zoltán, aki hozzátette, remélhetőleg közös megegyezéssel fogják megszűntetni a svéd edző szerződését.

Végül elárulta, hogy a hétfői bejelentés után az öltözőben Nagy László csapatkapitány lelkesítő beszédet tartott, és elmagyarázta mindenkinek, “hogy itt most harci körülmények álltak elő, de itt akkor is dolgozni kell, akkor is edzeni kell, és akkor is meg kell nyerni a meccset”.

Nyitókép: 24.hu / Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik