Sport

Egy görög csapat áll a Fradi és a BL főtáblája között

A görög Vuliagmeni együttesével játszik az FTC-Telekom Waterpolo a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájáért. Az európai szövetség (LEN) hétfői tájékoztatása szerint a magyar bajnok szombaton hazai pályán kezdi a párharcot, majd a visszavágóra jövő szerdán kerül sor Görögországban.

Varga Zsolt együttese a múlt heti selejtezőben a francia Pays d’Aix, a horvát Jadran Split, valamint a holland AZC Alphen előtt százszázalékos teljesítménnyel zárt, míg a Vuliagmeni a montenegrói Jadran Carine mögött, megelőzve a Szintez Kazany és a román Corona Sportul együttesét másodikként jutott tovább.

A párharc győztese a BL főtábláján folytatja szerepelését, a Szolnoki Dózsa és a ZF-Eger szabadkártyásként már biztos résztvevője a csoportkörnek. A vesztesek az Eurokupa negyeddöntőjébe kerülnek át. Amennyiben a Ferencváros továbbjut, az A csoportban az Egerrel, az olasz Pro Reccóval, a spanyol CNA Barcelonetával, az orosz Dinamo Moszkvával, a román a Steaua Bucurestivel, a szerb Crvena zvezdával, valamint a Brescia-Terrassa selejtező győztesével kerül azonos csoportba.

A második számú európai kupában a selejtezőből továbbjutott A-Híd OSC Újbuda Siracusában, a BVSC-Zugló pedig Marseille-ben harcolhatja ki a nyolc közé jutást négycsapatos csoportjából jövő péntektől vasárnapig.

Nyitókép:  Illyés Tibor/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik