Sport

Bravúrosan szerepelt a férfi csapat a budapesti darts-Eb-n

A bravúros ötödik helyen végzett a magyar férfi csapat a Budapesten zajló WDF steel darts Európa-bajnokságon. A sportág első hazai rendezésű felnőtt Eb-jén férfi párosban kilencedik lett a Petrács Gábor, Takács Gábor kettős, akárcsak a Csombok Krisztina, Erdei Nóra duó.

A férfiak csapatversenyében 38 négyes állt tábla elé, a Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor összeállítású magyar csapat a csoportból való továbbjutást követően nagy bravúrral 9-7-re verte Németország együttesét, és bejutott a nyolc közé.

A pénteki negyeddöntőben Svédország volt az ellenfél, ahol a mieink 3-3-ig ugyan jól tartották a lépést az esélyesebb skandinávokkal, ám utána az ellenfél ellépett, és végül 9-3-ra győzött.

Férfi párosban a kilencedik helyen végzett Petrács és Takács duója, amely két győzelmet követően a nyolcaddöntőben maradt alul az egyik nagy esélyes, az angol Scott Mitchell, Daniel Day kettős ellen. Az ellenfél egyik tagja a világranglistán második Mitchell volt,

aki 2015-ben BDO világbajnoki címet nyert.

A találkozón hiába szerezték meg Takácsék a vezetést, a folytatásban Mitchell és Day 4-1-re fordított. A Rucska, Székely kettős is két nyert meccs után búcsúzott, ők a 17. helyen zártak.

Női egyéniben Ihász Veronika jutott legtovább, aki két győzelmet követően kapott ki a holland Femke Hermstől. A világranglistán hetedik magyar dartsos így 17. lett. Csombok a 33., míg Erdei és Ölei Annamária 65. helyen végeztek.

“Csodálatos Európa-bajnokságot zártunk. A férfi csapatnál az mindenképpen közrejátszhatott, hogy először kerültek ilyen hatalmas lehetőség elé. Talán pont az volt a probléma, hogy túlságosan is szerettük volna a négy közé kerülést, de tegyük hozzá, hogy az elődöntő maga lett volna a csoda, Ha valaki az Eb előtt nekem az ötödik helyet mondja, azonnal aláírtam volna.

A csapat eredményén kívül pedig lett egy-egy értékes kilencedik helyünk párosban a hölgyeknél és a férfiaknál is. Azt gondolom, hogy versenyzőink közül mindenki tisztességesen helytállt és mindent beleadott.”

A szombati zárónapon a csapatversenyek elődöntőit és a döntőket rendezik a MOM Sportközpontban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik