Sport

Tóth Krisztián aranyponttal kapott ki a vb-bronzmeccsen

Tóth Krisztián hétfőn bronzért csatázhatott a bakui olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, a 90 kilogrammosok mezőnyében. A világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes judoka a népes mezőnyben kazah, azeri, lengyel és német ellenfélen küzdötte át magát, majd az elődöntőben a spanyol Nikoloz Sherazadishvili ellen lépett tatamira. Bár korábban négyszer is Tóth nyerte kettejük párharcát, ezúttal a hosszabbításban a spanyol volt a jobb, megkontrázta Tóth támasztott válldobását, és egy hátsó gáncsra kapott ipponnal nyert.

Tóth így a bronzért folytatta, az ellenfele a japán Nagaszava Kenta volt. A magyar dzsúdós úgy vágott neki az utolsó mérkőzésének, hogy már öt hosszabbításon volt túl. Tóthon nem látszott annyira a fáradtság, viszont már a találkozó elején vaazarit kapott, de ezután is ő volt aktívabb, meg is intették közel két perc után a japánt. Már az utolsó percben jártak, amikor sikeres akciót mutatott be Tóth és kiegyenlített – visszanézték, de nem ítéltek ippont. Az érem sorsa hosszabbításban dőlt el.

A ráadásban sokkal aktívabb volt Tóth, mégis őt intették meg előbb, majd riválisa is kapott egy újabb figyelmeztetést. Nagaszava végül ipponnal nyerte meg a bronzérmet.

A magyar csapat így továbbra is érem nélkül áll a világbajnokságon.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik