Sport

Tett egy lépést a BL-csoportkör felé a Szolnok

A Szolnoki Olaj 69-68-ra kikapott az olasz October Cantú otthonában a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első mérkőzésén. A visszavágót szombaton rendezik. Evgeny Pashutin, az olasz csapat mestere a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy a Szolnok magasemberei rengeteg problémát okoztak csapatának, és ugyan próbálták, de nem sikerült Vojvodát (22/9) megállítani.

Kitűnő csapat ellen játszottak nehéz meccset, ezért az egy pontos győzelemnek is örülök. Úgy kell elmennünk a visszavágóra, hogy győzni szeretnénk, mert ez gyakorlatilag nem előny

– értékelt az olaszok mestere.

A Szolnok edzője Dragan Aleksic szerint tanítványai remek eredményt értek el. A visszavágó kérdése első sorban az, melyik csapat lesz kevésbé fáradt az odavágó és a pénteki utazást követően a szombati visszavágón.

Kosárlabda, férfi Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:

October Cantú (olasz)-Szolnoki Olaj KK 69-68 (17-18, 17-14, 19-13, 16-23)

A párharc győztese a ciprusi Larnaca és a belga Antwerpen összecsapásának továbbjutójával játszik a jövő héten. A második körből összesen hat gárda kerül a harmadik fordulóba (szeptember 30., október 2.), s ott csatlakozik hozzájuk hat újonnan érkező csapat.

A selejtezőből a harmadik forduló hat győztese jut fel a BL 32-es főtáblára, melynek küzdelmei november 9-én kezdődnek.

A FIBA 2016-ban hívta életre a Bajnokok Ligáját, amelynek így ez lesz a harmadik szezonja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik