Sport

Nagy László: Nem szeretnénk csalódást okozni

A bajnoki címet szeretné visszahódítani a Telekom Veszprém kézilabdacsapata a Szegedtől, a Bajnokok Ligájában pedig ismét a négyes döntőbe kerülés a cél Nagy László szerint.

A 37 éves csapatkapitány emlékeztetett rá, hogy részben megváltozott az együttes szerkezete, mert voltak távozók és érkeztek új játékosok, így a felkészülés eddigi szakaszában és ezután is az a legfontosabb, hogy sokat gyakoroljanak az összhang megteremtéséért.

Van miért visszavágni nekik, de nem szabad ennyire előreszaladni, addig minden meccsünket illik megnyerni. Két magabiztos győzelemmel indultunk, ez önbizalmat adott, de tisztában vagyunk vele, hogy még fejlődni kell

– tette hozzá.

A beszélgetés során külön is szóba került az érkezők közül Sterbik Árpád és René Toft Hansen. Nagy László Sterbikre utalva kiemelte, nagyon fontos, hogy a védelem hathatós támogatást nyújtson a kapusoknak, Toft Hansent és a többi új játékost illetően pedig hangsúlyozta, minél hamarabb össze kell szokni, hogy a mozgásokban meglegyen az összhang.

Mindenkiben óriási elszántság van, célunk, hogy visszajussunk a BL Final Fourba

– szögezte le a csapatkapitány, hozzátéve, hogy ehhez a szezon elejétől kezdve nagyon jól kell játszani. Az előző idényben a Veszprém már a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharcban alulmaradt.

Arra a felvetésre, hogy a válogatottban számíthatnak-e majd rá azután, hogy a szlovénok elleni két vb-selejtezőre visszatért, úgy reagált, az, hogy nélküle vagy vele utazik-e el a válogatott januárban a világbajnokságra, csak később dől el, de ha nagy sérüléshullám lesz, akkor számíthatnak rá.

A Veszprém a lengyel PGE Vive Kielce ellen, hazai pályán kezdi meg a BL-szereplését.

Hosszú idő telt el komoly tétmeccs nélkül, a szurkolók már várják, nem szeretnénk nekik csalódást okozni

A Veszprém szegediek elleni első rangadója október 21-én lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik