Sport

Baji Balázs újra rendel!

Baji Balázs úgy véli, kicsit nehéz éve volt, és sok szempontból elfáradt, de mégsem elégedetlen, hiszen – a tavalyi évet leszámítva – élete legjobbját futotta. A vb-bronzérmes gátfutó október közepéig az állatorvosi rendelésekre koncentrál.

Amikor pályára lépek, próbálom az éppen akkori maximumot teljesíteni, hiszen nyilvánvalóan az hajtja a sportolót előre, hogy mindig a legjobbat nyújtsa. Most ennyi a legjobbam, de ebben a pillanatban nincsen semmi probléma ezzel. Kicsit kevésbé jó, hogy a szezon utolsó részében – a Gyémánt Liga-döntőben és az Európa-bajnokságon – sajnos csak hasonló formát tudtam maximum nyújtani. Lett volna bennem több is, csak valamiért nem tudott kijönni

– nyilatkozta a Sport24-nek a tavalyi év legjobb hazai sportolójának választott Baji.

A 2017-es vb-bronz után idén az Eb-n nyolcadik lett a magyar atléta, de így sem elégedetlen a szezonjával.

A szezonom összességében jó volt, voltak nagyon jó versenyeim, nemzetközi sikerek, győztes versenyek itthon, Székesfehérváron, a Gyulai Memorialon. Ha a tavalyi évet leszámítjuk, és annak az idejét nem vesszük figyelembe, akkor gyakorlatilag életem legjobbját futottam idén. Most kezdődik a pihenés, illetve a klinikai időszak, úgyhogy hétfőtől újra beállok az Állatorvostudományi Egyetem kisállatklinikájának a Sebészeti Tanszékén a mindennapokba, és újból inkább, mint állatorvos fogok részt venni a munkában, nem pedig, mint sportoló. Nagyon várom, hiszen már régen nem volt alkalmam a versenyek miatt állatorvosként dolgozni.

Október közepétől az állatok után újra a gátaké lesz a főszerep teljes erőbedobással. A következő szezonban ugyanis már kezdődik az olimpiai kvalifikáció, Baji Balázs pedig már az első évben megszerezné a tokiói kvótát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik