Sport

Szijjártó Péter nagyon nagyot ment vasárnap

A külgazdasági és külügyminiszter a 299. helyen, 1:31:38-as idővel ért célba a vasárnapi budapesti 33. WizzAir félmaratonon (21,1 km). A vasárnapi futása után azt mondta: biztosan lehetne futóverseny a politikusok között, de azért jobb, ha a futók összességéhez méri a tudását, mert ha csak a politikusokhoz méri a futóteljesítményét, az túlságosan pozitív képet festhet róla.

Nos, futó szemmel el kell ismerni, a 40. születésnap előtt másfél hónappal 21 kilométeren keresztül 4 perc 21 másodperces ezer méterenkénti átlagot futni mindenféle különösebb élsportmúlt nélkül, nem semmi, komoly sportteljesítmény. Ezt nem lehet csak úgy hobbiból lenyomni, ehhez a teljesítményhez edzeni kell rendszeresen.

Ez utóbbit, mármint a rendszeres edzést bizonyítja az is, hogy Szijjártó Péter jubilált. A vasárnapi volt a tizedik félmaratonja. Kétszer már futott ennél is jobbat.

2018. szeptember 9. A 33. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevői a Valdemar és Nina Langlet rakparton 2018. szeptember 8-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

A külgazdasági és külügyminiszter a legjobb férfi versenyidőt – Kosgel Mathew (kenyai) 1 óra hat perc – természetesen meg sem közelítette, ahogy a legjobb női versenyzőt, Kácser Zitát (1 óra 17 perc) sem előzte meg, de a 11 ezer induló közül a 299. hely nem rossz, mi több sportolói szemmel kifejezetten elismerésreméltó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik