Sport
New York, 2018. szeptember 9.
Babos Tímea (b) és csapattársa, a francia Kristina Mladenovic játszik az ausztrál Ashleigh Barty és az amerikai CoCo Vandeweghe alkotta kettõs ellen az amerikai nemzetközi teniszbajnokság nõi páros versenyének döntõjében a New York-i Flushing Meadowsban 2018. szeptember 9-én. (MTI/EPA/John G. Mabanglo)
 *** Local Caption *** 53000073

Babos Tímeáék három meccslabdáról vesztették el a US Open-döntőt

Dobos Sándor
Dobos Sándor

újságíró. 2018. 09. 09. 21:47

A US Open női páros döntőjét a magyar élversenyző a francia Kristina Mladenovicccsal az oldalán egy végletekig kiélezett küzdelemben, döntő szett tie breakben vesztette el.

Az ausztrál-amerikai Ashleigh Barty, CoCo Vandeweghe duó volt az ellenfele a 2. helyen kiemelt magyar-francia párosnak, amely sorrendben a Flipkens, van Uytvanck (6:4, 7:5), a Gibbs, Santamaria (6:0, 6:2), az Atawo, Grönefeld (6:3, 6:4), a Hradecka, Makarova (7:6, 6:2) és a Stosur, Suaj (6:4, 7:6) párost verte New Yorkban.

Ez volt Babos Tímea hatodik Grand Slam-döntője, természetesen mindegyiket párosban játszotta, az ausztrál nyílt bajnokságon az év elején Mladenoviccsal győzni is tudott.

Bár az első játékot elveszítette a Babos-Mladenovic kettős, az egyenlítés után breakeltek, hogy aztán az ellenfél tegyen így, 2:2. Vandeweghe is hozta aztán az adogatását, így 3:2-re már náluk volt az előny, innen viszont már nem nyertek pontot az első helyen kiemelt párost búcsúztató Bartyék, 6:3-ra nyerte az első szettet a magyar-amerikai kettős.

A második játszmában folyamatosan hozta az adogatását mindenki, de 4:3-nál érdekes jelenetnek lehettek tanúi a nézők, Vandeweghe összetörte az ütőjét (pedig előnyben voltak még). Nagy „kár”, hogy aztán egy szerencsés ponttal hozta az adogatását a rivális, 4:4. Babos Tímea adogatójátéka nagyon rendben volt aztán, így Vandeweghe a meccsben maradásért szerválhatott.

40-15-nél két meccslabdája volt Baboséknak, a másodikat ő ütötte a hálóba, kár volt érte. 

Jött még két ki nem kényszerített hiba, pedig addig nagyon keveset hibázott a magyar klasszis – 5:5.

Mladenovic adogatott aztán, 30-semmi után egy pont a másik oldalon, de Babos jól “szúrt közbe”, kár, hogy aztán a röptét visszaverte Barty, de végül meglett a játék, 6:5, ide!

A következő játék szintén izgalmasan alakult, 30-15-nél kettőre voltunk a győzelemtől, de végül hozta az adogatását Vandeweghe, így jöhetett a tie break.

Jó volt az első adogatás, de aztán Babos rontott (5-4 után elég sokszor egyébként), és elég idegesen folytatódott a játék, 2-4-ről jöhetett a szünet, Babos Tímea türelmetlen volt talán… Nem is lehetett más a vége, mint vesztes tie break, következhetett a döntő játszma.

New York, 2018. szeptember 9.
Babos Tímea (j) és csapattársa, a francia Kristina Mladenovic játszik az ausztrál Ashleigh Barty és az amerikai CoCo Vandeweghe alkotta kettõs ellen az amerikai nemzetközi teniszbajnokság nõi páros versenyének döntõjében a New York-i Flushing Meadowsban 2018. szeptember 9-én. (MTI/EPA/John G. Mabanglo)
 *** Local Caption *** 53000073
Fotó: MTI/EPA

Ami szörnyen indult, hiszen 3-0-ra elmentek Bartyék, és a  játék képe alapján ekkor nem gondoltuk volna, hogy Timiék visszajönnek a meccsbe.

De visszajöttek.

3-3-nál egyenlítettek majd 30-40-nél csodálatos labdamenetet láthattunk, végül Mladenovic fejezte be, egyenlő – fontos szituáció volt. Kár, hogy aztán Vandeweghe-ék hozták az adogatást.

Aztán Mladenovic is, majd az ellenfél ugyancsak, így 5:4 alkalmával már a meccsben maradásért adogatott Babos Tímea. Nem volt a legjobb a kivitelezés, meccslabdához jutottak Bartyék.

Hárítva – jegyezhettük fel.

Mladenovicé volt az érdem, de aztán gyorsan jött két elütött labda, a második meccslabda következett, a francia azt is hatástalanította a hálónál. Sőt, Babos jó adogatásai után befejezte harmadszorra is a labdamenetet, 5-5, mehetett tovább a meccs, miközben már a Djokovic-Del Potro férfidöntőre hangolt mindenki.

Igen gyors Barty-adogatás jött, Mladenovic következett szervaoldalon, a végén Babos fejezte be, 6:6.

Két és fél óra után jöhetett a tie break.

Bartyék hozták az adogatást (0-1), jött Babos, az elsőnél Bartyé volt a poén (0-2), majd Vandeweghe kiütötte (1-2), hogy aztán a hálóba üssön – 2-2.

Mladenovic remek fogadásával már “mi” vezettünk 3-2-re, sőt, Timi lecsapta a lecsapnivalót, 4-2!

Jött a szépítés, majd a hálónál Mladenovic (5-3), közeledtünk ismét a sikerhez. De jöttek Barty pillanatai, remek reflexekkel alakította 5-5-re az állást.

A sólyomszem segítségével is jutott meccslabdához Babos és Mladenovic (a harmadikhoz), de Barty elütötte, 6-6. Térfélcsere.

Fokozhatatlan volt az izgalom, ez nem kérdés. Asleigh Barty adogatott, meccslabdához juttatta önmagukat (6-7), és végül Kristina Mladenovic kettős hibájával véget ért a mérkőzés.

Kár volt érte, de Babos Tímea újabb Grand Slam-döntőt játszott.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.