Sport

Fucsovics edzője: Ez egy bosszúhadjárat ellenem és Marci ellen

Szerda este a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) egy hosszú, az anyagaikra is részletesen kitérő közleményt adott ki Fucsovics Mártonnal és edzőjével, Sávolt Attilával, valamint Babos Tímeával kapcsolatban és arról, hogy mi az, amiben a szervezet segített hazánk jelenlegi két legjobb teniszezőjének. Ebben például olyanokat írtak, hogy 2015 óta összesen 70 millió forintos fizetést adtak Sávoltnak, amiért Fucsovicsot edzi.

Kőkeményen beleszállt a szövetség Fucsovics edzőjébe
Hosszú közleményt adott ki az MTSZ, amiben az anyagiak is terítékre kerültek.

Sejthető volt, hogy nem marad el az újabb válasz, csütörtökön Sávolt Attila a Facebookon reagált.

Az elmúlt közel három év alatt 38.239.797 Ft-ot „bocsátott a rendelkezésemre” a Szövetség ahogy ők fogalmaztak, tehát az általuk leközölt közel 70 millió Ft esetleg egy bruttó összeg lehet, ami így ebben a formában megjelentetve enyhén szólva is félrevezető. Hozzáteszem, hogy ez az összeg havi lebontásban messze elmarad attól, amit egy hasonló szinten lévő külföldi játékos edzőjeként keresnék. A nemzetközi porondon ezen a szinten kb. heti 2500€-nál kezdődnek a fizetések. Mindenesetre azt már legalább mindenki tudja, hogy a Magyar Tenisz Szövetség elmúlt három évi költségvetéséből mire ment el kevesebb, mint 1 % már csak azt kell megtudni , hogy a többi 10 milliárd 300 millió Ft mire ment el, hova tűnt?

– kezdi a bejegyzést Sávolt.

Azzal folytatja, hogy nem igaz, hogy pénzjutalmat és vezetői pozíciót kért volna a szövetség főtitkárától, Richter Attilától. Valóban járt nála, de azt szerette volna elérni, hogy rendezzék a Fuccsovics menedzselése körüli „áldatlan és átláthatatlan állapotokat”,  és ő már hónapokkal ezelőtt jelezte: összeférhetetlennek tartja, hogy a szövetség főtitikára egyben a legjobb férfijátékos menedzsere is egyben.

Az egész ügy kirobbanásának az egyik legfőbb oka, hogy Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, egójától vezérelve bosszúhadjáratot indított ellenem és Marci ellen, mert Marci megmondta neki, hogy azt szeretné, ha egyedül Joó György folytatná menedzselését.

Ami pedig a vezetői pozíciót illeti, arról ezt írta Sávolt:

A tény az, hogy az elmúlt két évben sokszor jeleztem Szövetség vezetésének, hogy nagyon rossznak tartom a szakmai munka irányát. Olyan lényeges kérdésekre, mint az utánpótlásnevelésre és az edzőképzésre nem fordítanak időt és forrásokat.

Szerinte rendezhet bármennyi versenyt Magyarország, ha nincsenek és nem lesznek megfelelő szakemberek, akkor jó játékosok sem lesznek. Ő felajánlotta a segítségét és a szakmai tudását egy edzői továbbképzés koncepciójának kidolgozására és ennek elindítására. Tavaly is olyan szakembereket tudott idecsábítani előadást tartani, mint Toni Nadal és Magnus Norman. Ezt a projektet szerette volna elindítani, de szerinte a szövetségben semmibe vették a törekvéseit.

Az a kijelentése pedig a szerdai közleménynek, hogy kapacitás hiányában amúgy sem lennék alkalmas bármi egyéb tevékenységre edzői munkám mellett, enyhén szólva is vicces, ha figyelembe vesszük azokat a tényeket, hogy ki milyen és mennyi feladatokat tölt be jelenleg az MTSZ vezetésében. Példaként : 1. Richter Attila a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, ATP-versenyigazgató, WTA-versenyigazgató , ATP Challenger-versenyigazgató, ITF future tornaigazgató, Fucsovics Márton menedzsere jó ideig, Tennis Europe alelnöke, az ITF Nemzetközi Davis Kupa bizottsági tagja; 2. Juhász Gábor a Magyar Tenisz Szövetség sportigazgatója, Federation Kupa kapitány, Davis-kupa-csapat menedzser és legújabban Stollár Fanny edzője. Teniszszakmai múltunkat és tudásunkat pedig egyikükkel sem szeretném egy lapon említeni

– írta Sávolt Attila.

Minden azzal kezdődött, hogy múlt pénteken Fucsovics Márton nyílt levélben kritizálta az MTSZ-t.

Fotó: Karancsi Rudolf/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik