Sport

Történelmi US Open elé nézünk

A 39 éves és 8 hónapos Patty Schnyder felkerült a US Open főtáblájára. A svájci teniszező pályafutása legjobbjaként hetedik is volt a világranglistán, majd a 2011-es Roland Garros után visszavonult a profi sporttól, ám 2015 nyarán visszatért. Azóta alacsonyabb kategóriájú versenyeken indult, ezekből négyet megnyert.

Ezzel Schnyder lett minden idők legidősebb teniszezője, aki kvalifikációból felkerült egy Grand Slam-torna főtáblájára.

A svájci jelenleg 186. a rangsorban, így elindulhatott a US Open múlt heti selejtezőjében: ott mindhárom mérkőzését sikerrel vette, így főtáblára jutott, az első fordulóban pedig a 22. kiemelt orosz Marija Sarapovával mérkőzhet. Korábban nyolcszor találkoztak, ezek közül hétszer az orosz diadalmaskodott.

A svájci teniszező jelenleg a WTA-rangsor legidősebb játékosa, és ő az egyetlen, aki 1978-ban született. Legjobb New York-i eredménye a negyeddöntő volt 1998-ban és 2008-ban, legutóbb 2010-ben szerepelt az év negyedik GS-tornájának főtábláján.

A US Open hétfőn kezdődik, egyéniben két magyar, Fucsovics Márton és Babos Tímea lesz érdekelt a legjobb 128 között – utóbbi a francia Kristina Mladenoviccsal párosban második kiemeltként szerepel majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik