Sport

Milák negyedik, Cseh csak nyolcadik 100 pillangón

A glasgow-i úszó-Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján a 100 méteres pillangóúszás döntője volt az első, ahol magyarokért szoríthattunk: Cseh László a legjobb idővel, a 200-on aranyérmes Milák Kristóf pedig negyedikként jutott be a fináléba. Cseh a négyes, Milák a hatos pályán úszott.

Cseh azt ötödik, Milák a hatodik helyen fordult a falnál, utóbbinak sikerült jobban a második 50, de így is a negyedik lett (51.51), Cseh László viszont csak nyolcadikként (51.84.) ért be a célba. Milák Kristóf kilenc századmásodpercre volt a dobogótól.

Az olasz Piero Codia nyert új Eb-csúccsal 50.64-gyel. A francia Mehdy Metelláé a második hely, a brit James Guy lett a harmadik.

Jobbat vártam, nem vagyok megelégedve. Nem is tudom pontosan elmondani, hogy mitől lett ilyen rossz. Beugrottam, oda-vissza, negyedik lettem. Érzésre jól ment, kívülről nem tudom mi látszott. Kiértékeljük

– mondta Milák a döntő után.

Semmi extra, örülök, hogy döntőbe kerültem. A második 50 most nem ment olyan jól. Nem ért olyan váratlanul, de szerettem volna jobbat úszni. Az olasz 50.64-e meglepett. Megerősített [a mostani úszás a folytatásban], sok mindent ki kell még javítani

– értékelt a 32 éves Cseh.

Eredmény – férfi 100 méter pillangó, Európa-bajnok

1. Piero Codia (Olaszország) 50.64
2. Mehdy Metella (Franciaország) 51.24
3. James Guy (Nagy-Britannia)  51.42
4. MILÁK KRISTÓF 51.51
…8. CSEH LÁSZLÓ 51.84

Fotó: Ian MacNicol/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik