Sport

Cseh László, Milák Kristóf és Burián Katalin is óriásit úszott szerda este

Remekeltek a magyar úszók a Glasgow-ban rendezett úszó-Európa-bajnokság szerda esti elődöntőiben. Elsőként Burián Katalin a második legjobb idővel jutott a 200 méteres hátúszás fináléjába, ráadásul saját bevallása szerint még ennél is jobb lehet majd a fináléban.

Nagyon várom a holnapot. Nem tudom, hogy a többiek hogy készültek, én azt tudom, hogy bennem még van bőven. Ha érem nélkül ilyen idővel megyek haza, akkor is nagyon büszke leszek magamra, mert három hónapja még részleges combizomszakadással feküdtem

– foglalta össze gondolatait a magyar úszó az M4 Sport interjújában.

Sorrendben a következő magyar Cseh László volt, aki pocsékul rajtolt 100 pillén, csak ötödikként fordult féltávnál de olyan elképesztő hajrát hozott, hogy futamgyőzelemmel repült be a döntőbe. Mint kiderült, Cseh Lacinál senki sem úszott jobb időt a kvalifikáció során és külön öröm, hogy egy másik magyar, Milák Kristóf is döntős lesz, ő a negyedik idővel került a fináléba.

A végén volt erőm hajrázni, de annyira ez még nem állt össze. Közepes volt. Szeretnék holnap egy jó első ötvenet úszni, aztán majd meglátjuk, mire lesz elég. A 200 után rájöttem, hogy úszni és edzeni szeretek, a versenyzéssel vannak még problémák, de ha van rá igény, akkor szeretnék a csapat tagja maradni továbbra is

– mondta futama után Cseh László.

Az elődöntőkből egyedül Sztankovics Annának nem sikerült a legjobb nyolcba kerülni, a magyar úszó 50 mellen ötödik lett futamában, összesítésben pedig 11., így kiesett.

Nyitókép: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik