Sport

Csigolyatörés és ütés – nem bírtak magukkal a Tour nézői

Csigolyatörés gyanújával kórházba szállították Vincenzo Nibalit, aki a legendás Alpe d’Huez emelkedőjén bukott csütörtökön a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszán. A Bahrain-Merida 33 esztendős olasz kerekese mintegy négy kilométerrel a cél előtt bukott, amikor megpróbálta átvenni a címvédő Chris Froome támadását, ám a nézők és motorosok között a szűk úton elesett. Mint fogalmazott, pontosan nem emlékszik, hogyan.

Nibali jelentős hátrányba került, ám végül mindössze 13 másodperc lemaradással ért célba a győztes és összetettben éllovas Geraint Thomas mögött, akivel szemben 2:37 perc a hátránya összetettben, így negyedik helyen áll. Nibalit célba érkezése után a verseny orvosi központjában vizsgálták meg, majd a grenoble-i kórházba szállították.

Nem ez volt az egyetlen incidens csütörtökön, a Team Sky versenyzője Froome folyamatosan pfujolás közepette tekert, majd a közönségből egy férfi beszaladt és kiosztott egy taslit a brit kerékpárosnak.

Pénteken a Bourg d’Oisans és Valence közötti 169.5 kilométeres szakasz következik, a párizsi befutóig pedig még 3351 kilométert tekernek a versenyzők.

Végeredmény – Tour de France

1. Geraint Thomas (brit, Sky) 5:18:37 óra
2. Tom Dumoulin (holland, Sunweb) 2 másodperc hátrány
3. Romain Bardet (francia, AG2R) 3 mp h.
4. Chris Froome (brit, Sky) 4 mp h.
5. Mikel Landa (spanyol, Movistar) 7 mp h.
6. Primoz Roglic (szlovén, Lotto NL-Jumbo) 13 mp h.
7. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Thomas 49:24:43 óra
2. Froome 1:39 perc hátrány
3. Dumoulin 1:50 p h.
4. Nibali 2:37 p h.
5. Roglic 2:46 p h.

Kiemelt fotó: letour.fr

Ajánlott videó

Olvasói sztorik