Sport

Mi lehet szebb dolog, mint egy vb-arany az utolsó közös meccsen?

A közönség belehajszolta a magyar női junior kézilabda-válogatottat a sikerbe – mondta Golovin Vlagyimir szövetségi edző a Koreai Köztársasággal szemben 30-25-re megnyert világbajnoki elődöntő után Debrecenben.

Hibátlan játékkal világbajnoki döntős a női junior kéziválogatott
A magyar lányok simán vertél Dél-Koreát, így szombaton Norvégia ellen játszatnak az aranyéremért Debrecenben.

“Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a koreai válogatott stílusa különbözik az európai játéktól. Megpróbáltunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni. Bár nem sikerült mindent végrehajtani, amit terveztünk, a közönség belehajszolt minket a sikerbe és a fináléba” – mondta Golovin.

A magyar válogatott továbbra is százszázalékos a hazai rendezésű tornán, és szombaton 20 órától Norvégiával találkozik a döntőben.

Az elődöntő legeredményesebb játékosa, Háfra Noémi úgy fogalmazott, a meccs előtt hallották, hogy minden jegy elkelt a Főnix Csarnokba, vagyis telt ház előtt játszhatnak, és ez motiválóan hatott a csapatra.

“Az egész vb alatt fokozatosan építkeztünk, és itt vagyunk a végén, a döntőben”.

A Ferencváros jobbátlövője hangsúlyozta, a koreaiak elleni meccsen nagyon elfáradtak, leginkább fejben van szükségük felfrissülésre, arra viszont egyelőre nem gondolnak,

hogy a korosztályváltás miatt a szombati lesz az utolsó közös mérkőzésük.

Kácsor Gréta felidézte, hogy edzőjük a találkozó előtt kijelentette: a védekezés a lényeg, valamint a bátor játék. “A norvégok ellen a legfontosabb az akarat lesz, és hogy ne álljunk meg akkor sem, ha hátrányban leszünk. Mennünk kell előre, itt most már nem állhatunk meg, nyernünk kell”.

A szombati program:

a 7. helyért: Franciaország – Románia 12.30
az 5. helyért: Hollandia – Dánia 15.00
a 3. helyért: Oroszország – Koreai Köztársaság 17.30
döntő: Norvégia – Magyarország 20.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik