Sport

Minden napra három magyar arany jut a junior úszó-Eb-n

A szerdaihoz hasonlóan a csütörtöki versenynapon is három aranyérmet nyertek a magyarok a junior úszó Európa-bajnokságon Helsinkiben.

Késely Ajna 400 méter gyorson, Berecz Blanka 200 m pillangón, Kalmár Ákos pedig 1500 m gyorson győzött.

“Nagyon jól éreztem magam a vízben, azt egy kicsit sajnálom, hogy nem kezdtem el hamarabb hajrázni, mert akkor meglehetett volna junior Európa-csúcs. Így is nagyon elégedett voltam, mert Canet óta két másodpercet javultam” – mondta Késely,

aki harmadik aranyát szerezte az Eb-n, és ez volt a 125. magyar elsőség a junior Eb-k történetében.

“Jó volt az egész úszás, számomra ma egy volt a lényeg: úgy szálljak ki a medencéből, hogy már nem maradt bennem semmi – és ez szerencsére sikerült is. Az első ötvenen nem szabad nagyon bekezdeni, mert ez a kétszáz nagyon kemény, viszont így a második százra szerencsére maradt bennem tartalék” – értékelt Berecz.

“A legjobbamtól elmaradtam nem egész két másodperccel, de igazából elégedett vagyok. Ez egy jó idő, örülök, hogy a 15 percet már másodszor környékezem meg, remélem, hogy a jövőben sikerül ezen belül úszni. Van még egy 800 gyors, ott is hasonlóan jól szeretnék teljesíteni”

– nyilatkozta Kalmár.

Ilyés Laura 200 m háton másodikként ért célba, Hatházi Dóra 200 m pillangón, illetve a 4×100 méteres vegyes gyorsváltó (Milák Kristóf, Hímer Krisztofer, Gyurinovics Fanni, Késely Ajna) harmadik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik