Sport

Verhető ellenfelet kaptak a magyarok Wimbledonban

Babos Tímea az ukrán Leszja Curenko, Fucsovics Márton pedig francia Julien Benneteau ellen játssza első mérkőzését a hétfőn kezdődő wimbledoni teniszbajnokságon. A füves pályás Grand Slam-tornán pénteken készítették el a sorsolást, és mindkét magyar játékos verhető ellenfelet kapott.

A 29 éves Curenko 34. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 29. volt, és karrierje során négy WTA-versenyt nyert. A 2016-os szezonban a US Openen, idén pedig a Roland Garroson bejutott a nyolcaddöntőbe, ezek az eddigi legjobb eredményei Grand Slam-tornákon. A 37. helyen álló Babos eddig négyszer találkozott ukrán riválisával: 2012-ben Cincinnatiben, 2014-ben Vancouverben és 2016-ban Indian Wellsben ő nyert, idén Hobartban viszont Curenko bizonyult jobbnak.

A 25 éves Babos eddig 2012-ben és 2016-ban jutott be a második fordulóba Wimbledonban, míg Curenko tavaly két mérkőzést nyert a főtáblán, ez a legjobb eredménye Londonban.

A második wimbledoni főtáblájára készülő Fucsovics Márton (50.) vetélytársa a 36 éves Benneteau lesz a 64 közé jutásért. A rivális jelenleg a 66. a világranglistán, és pályafutása során mind a kilenc döntőjét elvesztette. Eddigi egyetlen találkozásuk alkalmával, tavaly szeptemberben az orleans-i challengertorna elődöntőjében a magyar teniszezőnek meccslabdái voltak Benneteau ellen, ám végül a francia nyert 3:6, 6:3, 7:6-ra. Fucsovics közösségi oldala kitér rá, hogy remélhetőleg teljesen rendbe jön a jövő hét elejére a Halléban elszenvedett combsérülése, és módja lesz a visszavágásra.

Babos Tímea párosban is érdekelt lesz Wimbledonban, a francia Kristina Mladenoviccsal alkotott duójukat – amely januárban megnyerte az Australian Opent – az első helyen emelték ki.

Fotó: Jonathan Dunville / Pro Sports Images Ltd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik