Sport

Egy magyarral kevesebb Wimbledonban

Balazs-Attila(960x640).jpg (balázs attila, )
Balazs-Attila(960x640).jpg (balázs attila, )

Balázs Attila kikapott a wimbledoni tenisztorna selejtezőjének második fordulójában a francia Gregoire Barrere-től, így nem lesz főtáblás.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a világranglistán 185. magyar játékos az első játszmában 2:1-es, majd 3:2-es vezetést követően is brékelőnyhöz jutott, de mindkétszer rögtön elveszítette a saját adogatógémjét. A végjátékban Balázs előtt 5:4-es előnynél két játszmalabda adódott, de Barrere (193.) mindkettőt hárította, majd a rövidítésében a magyar teniszező fölé kerekedett.

A második játszmában kevés bréklehetőség adódott, a gémek többségét az adogató magabiztosan hozta. A végjátékban viszont Barrere 5:4-es vezetésénél három brék-, valamint meccslabdához jutott, amelyből Balázs a harmadikat már nem tudta hárítani, így 1 óra 39 perc alatt elveszítette az összecsapást.

A férfiaknál Fucsovics Márton, míg a nőknél Babos Tímea alanyi jogon főtáblás. Stollár Fanny a selejtezőben kezdett, de rögtön az első fordulóban kiesett, miután három szettben kikapott a német Mona Bartheltől.

Wimbledoni tenisztorna, selejtező, 2. forduló:

Gregoire Barrere (francia)-Balázs Attila 7:6 (10-8), 6:4

korábban: selejtező, nők, 1. forduló:
Mona Barthel (német)-Stollár Fanny 5:7, 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik