Sport

Temérdek pénzből öltözteti fel a focistákat az MLSZ

Sportruházat, cipő és kiegészítő sportfelszerelés szállítására kért ajánlatot az Magyar Labdarúgó Szövetség, és már meg is van a tender nyertese, az egyedüliként ajánlatot beadó adidas Budapest Sportcikkelőállító és Kereskedelmi Kft. Az MLSZ 2 milliárd forintra becsülte a beszerzést, és pontosan ennyiért fog szállítani a sportszergyártó multi.

A keretmegállapodás szerint az MLSZ valamennyi korosztályos válogatottja és egyesülete részére rendelték a holmikat, köztük nemzeti mérkőzés felszerelést (reprezentatív, nemzeti jelleget tükröző kollekció, amely a magyar válogatottak egységes megjelenését szolgálja a sporteseményeken), tréningruházatot, szabadidőruházatot, különböző sportcipőket és bakancsokat, táskákat, labdát, és kiegészítőket.

Az ár 90 százalékban volt döntő szempont, a maradék 10 százalék volt a minőségé. Kikötés volt, hogy a termékek mindegyike:

  • teljesítse a FIFA és az UEFA elvárásait, mert a szerződés időtartama alatt labdarúgó világbajnokság (FIFA) és Európa-bajnokság (UEFA), illetve selejtezők is lesznek;
  • feleljen meg az MLSZ-szel egyedileg egyeztetett egységes megjelenésnek (színvilágnak és dizájnnak), amelynek jól megkülönböztethetőnek kell lennie minden más nemzeti válogatott arculatától (színvilágától és dizájnjától).

Igaz, hogy az eredmény csak most jelent meg, de azt írták, már májustól szükség volt a beszerzések egy részére, ezért volt gyorsított az eljárás. Az MLSZ már korábban is rendelt az adidastól, mint az például a 2017-es szakmai és pénzügyi tervből kiderül.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Cultura Creative / AFP 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik