Sport

Ezüstérmes az Európa Ligában a magyar röpiválogatott

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott Bulgária csapatától, így ezüstérmet szerzett az arany Európa Liga budapesti négyes döntőjében. A 2015-ben Európa Liga-győztes magyarok a Papp László Sportarénában rendezett összecsapáson csak a második szettben tudtak egyenrangú riválisai lenni a jóval tapasztaltabb vendégeknek, így összességében sima vereséget szenvedtek.

A bolgárok két ezüst- és három bronzérem után történetük során először nyerték meg a sorozatot, a magyarok másodszor állhattak dobogóra.

A bolgár csapat egy szinttel feljebb van, mint mi, stabilan fogadnak és jól támadnak. Ma csak egy szettig tudtunk ellenfelük lenni, de tanulnunk kell ebből az összecsapásból is

– mondta Jan De Brandt szövetségi kapitány, aki szerint a lányok a döntőbe jutással elérték a céljukat.

A hazai együttesből a torna álomcsapatába Szakmáry Gréta és Molcsányi Rita került be.

A magyarok ezüstérmükkel jogot szereztek arra, hogy jövő szerdától vasárnapig Peruban – a házigazdák mellett a most győztes Bulgária, valamint Ausztrália, Puerto Rico és Kolumbia társaságában – részt vegyenek a Nemzetek Ligája interkontinentális selejtezőjén. Az ottani hatcsapatos torna győztese Argentínával játszhat a sorozatba kerülésért. A magyar válogatott a tervek szerint hétfőn repül el Dél-Amerikába, ahol Peruval és Kolumbiával került azonos csoportba.

A mostani négyes döntő a jövő évi török, lengyel, szlovák, magyar közös rendezésű Európa-bajnokság tesztversenye is volt.

Eredmény – Európa Liga-döntő

Bulgária-Magyarország 3-0 (12, 25, 14)
a legjobb magyar pontszerzők: Szedmák 12, Szakmáry 8

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik