Sport

Szlovén játékost igazolt a Veszprém

Hivatalos honlapján jelentette be a Telekom Veszprém, hogy szerződtették Borut Mackovseket. A 25 éves szlovén válogatott játékos szerda este még vb-pótselejtezőn játszott a magyarok ellen – melyet ugyan megnyert csapatával 26-22-re, ám mégsem jutott ki a tornára – majd csütörtökön aláírt a bajnoki ezüstérmeshez.

Drámai hajrá után harcolta ki a vb-szereplést a kézilabda-válogatott
Egyetlen gólon múlott, de csak összejött: kiütöttük a legutóbb vb-bronzérmest!

Mackovsek 2001-től 2007-ig a szlovén RD Izolában nevelkedett, majd 2007-ben az RK Celje utánpótlásához csatlakozott ahol 2009-ben profi szerződést is kapott. Később volt az RK Maribor Branik, a német TSV Hannover-Burgdorf, az orosz Dinamo Minsk, a francia Montpellier és a ThSV Eisenach játékosa is, mielőtt visszatért a Celjébe 2016-ban.

Mondhatom, hogy egy álmom válik valóra. Mindenki tudja, hogy a Veszprém Európa egyik legjobb csapata. Ez egy hatalmas lépés számomra, de boldog vagyok. Örülök, hogy itt lehetek. Sok barátom játszik már itt, és már várom, hogy ennyi kiváló játékossal játszhassak a Veszprém Arénában, a szintén kiváló Szurkolók előtt. A csarnok is hasonlít a celjeire. Remélem, hogy minden jól alakul.

Mackovsek két évre kötelezte el magát a magyar rekordbajnokhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik