Élő Sport

Drámai hajrá után harcolta ki a vb-szereplést a kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott Szlovéniában meggyőző 29-24-s győzelmet aratott a világbajnoki pótselejtező első mérkőzésén. A szerdai visszavágón Veszprémben kellett kiharcolni a világbajnoki részvételt és bár a magyar válogatott vereséget szenvedett, egyetlen pontot meg tudott tartani, ezzel pedig

kijutott Magyarország a világbajnokságra!

Rögtön a mérkőzés elején nagyon koncentrált játékot mutattak a mieink, jöttek a jó megoldások és bár Szlovénia egy darabig tudta tartani a lépést, egy nyolcperces gólcsend után három góllal elléptünk. Bánhidi Bencét nagyon faragták és bár sok szabálytalanságot nem fújtak be a bírók, a kiállításokkal nem fukarkodtak.

Lassan ugyan, de apadt az előnyünk, a szlovének Jure Dolenec vezérletével visszajöttek a meccsbe és végül egy eladott labda után 12-12-re egyenlítettek a szünet előtt néhány másodperccel.

Fordulás után kettőzött erővel támadott a szlovén csapat, azonban Lékai Máté viszont megmutatta klasszisát és szépen sorban elkezdte dobálni a gólokat. Rengeteget számított a találkozón, hogy Székely Márton óriási formában védett, valamint a második félidőben Balogh Zsoltnak sem volt ellenszere, büntetőből és távolról is hidegvérrel lőtte a gólokat.

Sajnos azonban fogyott a szufla, ez a hajrára nagyon kijött a csapaton, de foggal-körömmel harcoltak végig. Nagyon okosan kihasználtuk a támadóidőket és a végén egy Székely-védéssel pont került a találkozó végére.

Egyetlen gólon múlott, de sikerült kiütni a legutóbbi vébé bronzérmes csapatát!

Kézilabda, férfi vb-selejtező, visszavágó

Magyarország-Szlovénia 22-26 (12-12)

Az első mérkőzés végeredménye: Szlovénia – Magyarország 24-29
Továbbjutott Magyarország 51-50-s gólkülönbséggel

Fotó: Bielik István/24.hu

A szlovének hármat cseréltek

Matej Gaber, a bajnok MOL-Pick Szeged szlovén kézilabdázója szemsérülése miatt kikerült a csapatból. Mellette Niko Medved térdfájdalmak miatt nem utazott Veszprémbe, míg a kapus Urh Kastelicet is lecserélte Veselin Vujovic szövetségi kapitány. A visszavágón Igor Zabic, Matic Verdinek és  Rok Zaponsek bizonyíthat majd.

Vranjes szívvel-lélekkel harcoló csapatot ígér

Pihenni majd csütörtöktől pihenünk. Addig csak a kemény munka hozhat eredményt. Magyarországért játszol. Ha ez nem ad energiát, akkor nagyon nehéz bármit is csinálni. Egy országért játszol, amelynek a vére az ereidben folyik, ezt a vért kell kivinni a pályára

– hangoztatta a mérkőzés előtt a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik