Sport

Kiderült, hogy Hosszú Katinka sem gép, csak egy érző ember

Ahogyan arról írtunk, vasárnap nagy csatában, meglepetésre legyőzték Hosszú Katinkát 400 vegyesen a Mare Nostrum úszósorozat franciaországi állomásán, a skót Hannah Miley előzte meg őt három századdal.

Hosszú Katinka egyszerre emberi és sportszerű
A háromszoros olimpiai bajnoknő posztolt egyet, amely alapján megállapítható, újra a régi.

Az Index Petrov Iván győri edzőt idézi, aki arról beszélt, nem kell ebbe az eredménybe túl sok mindent belemagyarázni. Hosszú a magánéleti válsága miatt az első negyedévben nem úgy edzett, mint korábban, így a 4:39,4-es ideje teljesen rendben van.

Ezen a versenyen csak annyi derült ki, hogy Katinka sem gép, hanem ember. Mi több, egy érző ember. El sem tudjuk képzelni, min megy most keresztül. Biztos vagyok benne, hogy vissza akar kerülni a csúcsra. Azt viszont eközben még csak nem is sejtjük, milyen nyomás van rajta. Öt évet kellett lezárnia, nemcsak érzelmileg, mentálisan is. Edzőt keres, működtetni szeretné a klubját, és még edz is. Összetett feladat, az egyik is elég lenne, teljes embert kíván

– mondta Petrov Iván, aki Jakabos Zsuzsanna férje.

A szakember megjegyezte, Hosszú így is érmekért fog majd csatázni a glasgow-i Európa-bajnokságon, nekünk viszont nem szabad abba a hibába esnünk, hogy az önző elvárásaink felül közelítünk. A háromszoros olimpiai bajnoknak most empátiára van szüksége.

Hosszú Katinka szerdán és csütörtökön Barcelonában, majd a hétvégén Monacóban versenyez a Mare Nostrumon.

Nyitókép: STEPHANE KEMPINAIRE / DPPI 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik