Sport

Átmenetileg rendeződött Hosszú Katinka klubjának jövője

Egy szerdai sajtóebéden derült ki, hogy a Duna Arénát üzemeltető Budapest2017 Kft.-nek május 31-én lejár a Hosszú Katinka és Shane Tusup által alapított Iron Aquatics úszóklubbal kötött használati megállapodása és nincs aláírt bérleti szerződése a folytatásra.

A használati és bérleti szerződés közötti különbségről, Hosszú Katinkáék sajátos üzleti modelljéről itt,

Hosszú Katinka útja az erkölcsi megsemmisülésig
Cége használta a magyar emberek pénzéből készült Duna Arénát, csak éppen nem nagyon fizetett érte.

és itt olvashat:

Hosszú Katinka férje épp szétveri saját mesterművét
Bemutatunk egy főszereplőt, aki rendre a háttérben marad, figyel, irányít és közbeavatkozik, ha kell. Shane Tusup, Hosszú Katinka férje, edzője, menedzsere. Hosszú-MÚSZ háború kicsit másképp.

Nos, a Duna Aréna péntek tíz óra magasságában a facebook oldalán tette hivatalosan közzé, hogy június 30-ig rendeződött a felek közti pályahasználati megállapodás.

Két tényt érdemes megállapítani:

  • Továbbra sem bérleti szerződésről van szó,
  • június 30-után általában nyári szünet van az úszásoktatásban.

Azaz nem történt más, minthogy miközben Katinka és Shane több, mint egy hete Amerikában tartózkodik – külön-külön –, az általuk tulajdonolt, de egyre távolabbról felügyelt Iron Aquatics egy hónap haladékot kapott.

A magyaridok.hu úgy tudja, hogy Hosszú Katinka jövő héten már itthon lesz és szülői értekezletet tart a kialakult helyzetről. Más kérdés, háromszoros olimpiai bajnokunk egyelőre úszó. Reméljük még sokáig az is marad, így ő elsősorban edz, eddig sem ő írta elő, irányította a munkát, tartotta az edzéseket, hanem Shane.

Tusupról nem tudni, mikor kerül elő Amerikából, ha egyáltalán előkerült azt követően, hogy az állam megvonta tőle az egy milliós havi apanázst.

Shane Tusuptól megvonták az egymilliót, Katinka nem kaphatja meg
Mindezt Csabai Edvin, a Magyar Edzők Társaságának sportigazgatója jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik