Sport

Nagy László visszatér a kéziválogatottba

A Telekom Veszprém 37 éves jobbátlövője tavaly októberben jelentette be, hogy többé nem lép pályára nemzeti színekben, de a szakmai stáb és a magyar szövetség felkérésére visszatér.

Már a sorsolás pillanatában tudtuk, hogy rendkívül erős ellenféllel szemben vívhatja ki a magyar válogatott a világbajnoki részvétel jogát, a tokiói olimpia szempontjából viszont nagyon fontos, hogy ott legyen a csapat a jövő évi vb-n. Felkérést kaptam rá a szakmai stábtól és a szövetségtől, hogy erre a két mérkőzésre még legyek tagja a válogatottnak, ami megtisztelő számomra, és szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy a csapat ott legyen a január tornán

mondta a kéziszövetség honlapjának a világklasszis kézis.

„A világbajnokságra való kijutáshoz mindkét mérkőzésen a legjobbunkat kell nyújtanunk. Mindent megteszünk majd a győzelemért. A szlovén csapat vb-bronzérmesként favoritnak számít, tehát mondhatjuk, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen szállunk harcba. Bízom a keret tagjaiban, ami pedig Jamali Imant illeti, leültünk, beszélgettünk, és ezt követően döntöttem úgy, hogy ezúttal nem lesz a csapat tagja. Fontos, hogy mindenki, aki ott van a keretben, képes legyen száz százalékosan odatenni magát, mentálisan és fizikálisan egyaránt, mindkét mérkőzésen” – mondta Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány.

Császár Gábor a térdműtétje miatt nem tagja a keretnek, viszont szerepel a névsorban az egyaránt sérülésből visszatérő Lékai Máté és Faluvégi Rudolf.

A magyar csapat június 9-én lép pályára Koperben, majd június 13-án fogadja Veszprémben a szlovénokat. A párharc győztese vehet részt a januári dán-német közös rendezésű világbajnokságon, amelynek győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: BORBÉLY Ádám (Orlen Wisla Plock, lengyel), MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)

Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE), ORSZÁGH Ádám (Dabas KC VSE)

Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), BARTÓK Donát (TBV Lemgo, német), NAGY László (Telekom Veszprém)

Irányítók: JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)

Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya)

Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), FALUVÉGI Rudolf (HBC Nantes, francia), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)

Balszélső: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE)

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik