Sport

Amikor már azt hisszük, nem lehet fokozni, LeBron James még feljebb kapcsol

Ebben a rájátszásban másodszor kellett abban a tudatban pályára lépnie a Cleveland Cavaliers kosárlabdacsapatának, hogy vereség esetén kiesnek. És másodszor bírták el ezt a terhet, nem utolsósorban napjaink legjobb játékosa, LeBron James klasszisa miatt.

A Boston Celtics elleni szombat hajnali mérkőzés első félidejében James 33 évesen is minden egyes másodpercet a pályán töltött, ez alatt 25 pontot, 5 lepattanót és 5 asszisztot jegyzett.

Ezalatt a Cleveland magabiztos előnybe került, a félidő végén már 14 ponttal is vezetett, Terry Rozier azonban elsüllyesztett egy triplát a gyűrűben zárásként, így azért lőtávolon belül tudott maradni a Boston.

Az összefoglaló:

A harmadik negyedben is őrizte magabiztos előnyét a Cavs, James pedig a játékrész utolsó két percére ült le először pihenni. A Celtics a negyedik negyedben be tudott jönni tízen belülre is, többször már csak hát pont volt a különbség, de James és a Cleveland végül 109-99-re megnyerték a mérkőzést.

LeBron James 46 percet töltött a pályán, 46 pontot dobott (33 rádobásából 17 jó volt), volt 11 lepattanója és 9 gólpassza is.

Ebben a rájátszásban ez már a hetedik 40 pontos mérkőzése volt, Michael Jordan 1989-es teljesítménye óta nem látott hasonlót a liga. Ennél több hasonló összecsapást csak Jerry West tud felmutatni, aki nyolcszor érte el a 40 pontot az 1965-ös playoffban.

James csapattársai közül most George Hill emelkedett ki, ő 20 pontot dobott, de a padról 14 ponttal beszálló Jeff Green is jókor kapta el a fonalat. Kevin Love viszont csak öt percet játszott, összefejelt Jayson Tatummal, utána már nem tért vissza a pályára. Őt helyettesítette aztán Green a folytatásban.

Love sérülése:

Hetedik összecsapás dönt tehát a keleti elsőségről, azt a találkozót Bostonban rendezik majd, a Celtics a mostani rájátszásban még nem kapott ki hazai pályán. Viszont LeBron James sem szokta vesztesen elhagyni a pályát hetedik meccs után az elmúlt években, úgyhogy érdekes találkozó lesz.

Eredmény – NBA-rájátszás, keleti döntö, 6. mérkőzés

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 109-99

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-3.

Nyitókép: Gregory Shamus / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik