Sport

Bejutott a genfi torna döntőjébe, történelmet írt Fucsovics Márton

Miután a negyeddöntőben legyőzte a háromszoros Grand Slam-győztes Stan WawrinkátFucsovics Mártonnak (60.) komoly esélye nyílt arra, hogy 1984 és Taróczy Balázs után ő legyen az első magyar férfi teniszező, aki döntőbe jut egy ATP-tornán. Ehhez a világranglistán 47. amerikai, Steve Johnsonon kellett átverekednie magát.

Az első szettben Fucsovics különösen enerváltan játszott, míg ellenfele sziporkázott, kétszer is brékelt, majd simán, 6:2-re behúzta a játszmát. A második szett sem kezdődött jól a magyar teniszezőnek, nem találta a ritmust, és 2:6, 0:3-nál kevesen mertek volna arra fogadni, hogy itt nem amerikai győzelem születik majd. Attól a pillanattól kezdve viszont Fucsovics átvette a kezdeményező szerepét, bejöttek a tenyeresei, jól dolgozott a hálónál, és többször is elvette Johnson adogatását, és behúzta a szettet 6:4-re.

A harmadik játszmában már esélye sem volt a fejben széteső Johnsonnak, a legjobb magyar teniszező kicsivel több mint félóra alatt lerendezte a meccset, és bejutott a genfi torna döntőjébe.

A szombaton 15.30 órakor kezdődő döntőben a német Peter Gojowczyk (49.) lesz Fucsovics Márton ellenfele. A két játékos korábban még nem találkozott egymással. A győztes 250, vesztese 150 világranglista-pontot gyűjt, továbbá 89 ezer, illetve 47 ezer eurót nyer. Ha Fucsovics nyer, egészen a világranglista 45. helyéig jöhetne előre, és megelőzné a sérülés miatt hónapok óta inaktív háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray-t is.

Eredmény, Genf, elődöntő:

Fucsovics Márton – Steve Johnson 2:6, 6:4, 6:1
Peter Gohowczky – Fabio Fognini 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik