Sport

Fucsovics: Wawrinka ellen azért másképp jön vissza a labda

A magyar teniszező csütörtök este életében először vert meg Grand Slam-győztest. Elmondta, hogy élte meg a meccset.

Fucsovics Márton a genfi tornán aratott világraszóló győzelméről már csütörtök este beszámoltunk: a magyar éljátékos azt a Stan Wawrinkát győzte le (6:4, 6:0) az 501 ezer dolláros salakpályás viadalon, aki az utóbbi időben ugyan visszaesett, jelenleg ATP-ranglista 25. helyén áll, de évekig tartotta magát a világ legjobb négy játékosa között.

Fucsovics világraszóló győzelmet aratott a genfi tenisztornán
Szettet sem vesztett, a másodikban lenullázta a háromszoros GS-győztest.

Fucsovics a mérkőzést követően úgy nyilatkozott facebook oldalán, hogy nem játszott annyira nagyon jól, mint az első két fordulóban, mert a szervái és talán a tenyeresei sem jöttek úgy.

A másik oldalon mégis egy Wawrinka állt, akitől másként jön a labda, mint a hatvan-hetvenedik helyezettől. Aztán az első szettben 4:4 után nagyon belelendültem, onnantól kezdve egyetlen ritörnt sem rontottam el, és zsinórban nyolc játékot nyertem meg

– fogalmazott a magyar teniszező, aki annak ellenére Wawrinka fonákjára játszott, hogy svájci ellenfele legendásan jól üti azt.

Én is nagyon tartottam a fonákjától, de valahogy meccs közben úgy éreztem, hogy nem kerülhetek onnan bajba. Jó, egyszer-egyszer elengedte, de zsinórban nem tudott nyerőket ütni onnan. Wawrinka a szülővárosában játszott, a saját szurkolói előtt, és bár nagyon örültem a győzelemnek, nem érdemelte volna meg, ha nagy örömünnepet lejtek a pályán

– adott magyarázatot egyben a mérkőzés utáni visszafogott örömére a világranglista 60. magyar, aki elárulta azt is, mit mondott a győzelme utáni kézfogásnál neki nagynevű ellenfele:

ez szép győzelem volt, és csak így tovább.

Fucsovics számára azonban nem volt vége a napnak azok után sem, hogy életében először győzött le Grand Slam-bajnokot és élete első ATP-elődöntőjére készülhetett: nem sokat pihent, mert párosban is pályára szólították. Itt már nem ment olyan jól neki, oldalán az izraeli Jonathan Erlichhel két játszmában kikaptak az Oliver Marach, Mate Pavic osztrák, horvát duótól.

A magyar játékos és párja az első szettben 2:0-ra elhúzott, majd az első helyen kiemelt ellenfél fordítani tudott. A második játszmában 3:1-re ellépett az ellenfél, amelyet 4:4-nél Fucsovicsék utolértek, de az 5:5-nél elvesztett adogatójáték végzetesnek bizonyult. A találkozó 1 óra 16 percig tartott.

Fucsovics egyesben pályafutása első elődöntőjére készül ATP-tornán, méghozzá a hatodik helyen kiemelt, amerikai Steve Johnson ellen.

ATP-torna, Genf, salak, 501 ezer euró (159 millió forint), páros, negyeddöntő, eredmény:

Oliver Marach, Mate Pavic (osztrák, horvát, 1.)-Fucsovics Márton, Jonathan Erlichhel (magyar, izraeli) 6:4, 7:5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik