Sport

Élete első nagydöntőjére készül az NHL legnagyobb sztárja

ovecskin (ovecskin, ale)
ovecskin (ovecskin, ale)

A Washington Capitals 4-0-ra győzött a Tampa Bay Lightning otthonában az NHL keleti főcsoportjának utolsó, hetedik mérkőzésén, így bejutott a döntőbe, ahol az újonc Vegas Golden Knights csapatával játszik majd a Stanley Kupáért.

A hetedik mindent eldöntő meccsen a házigazda Tampa rosszul kezdett, Alekszandr Ovecskin már a 62. másodpercben bombagóllal vezetést szerzett. A második harmadban a Washington svéd légiósa, Andre Burakovsky előbb egy védelmi hibát, majd egy rossz cserét kihasználva duplázott, így a fővárosiak megnyugtató, háromgólos előnnyel várhatták a záró felvonást.

A csatár most volt először gólszerző az idei rájátszásban. A hajrában a Lightning lehozta kapusát, Andrej Vaszilevszkijt, de a rivális üres kapus találattal beállította a 4-0-ás végeredményt.

A Washington eddig egyszer, kereken húsz évvel ezelőtt volt finalista, akkor 4-0-s összesítéssel kikapott a Detroit Red Wings gárdájától.

Az NHL egyik legelismertebb korongozója, legnagyobb sztárja az orosz Ovecskin ekkor még nem volt a keret tagja, ő csak 2004-ben érkezett Washingtonba. Azonban nem egy váltogató típus, mert 14 éve folyamatosan a fővárosiak sikeréért hajt. Most lehet, elérkezett a siker ideje, az NHL-pályafutása első Stanley Kupa-döntőjére készülhet.

A döntő nagymagyar idő szerint kedd hajnali 2.15-kor kezdődik az újonc Vegas Golden Knights otthonában.

NHL,Keleti főcsoport, döntő, 7. mérkőzés:

Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 0-4
A párharcot 4-3-as összesítéssel a Washington nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik