Sport

Kilencgólos thriller után estek ki az oroszok a hokivébéről

Már a negyeddöntőben összejött a kanadai-orosz slágerpárosítás a dániai A csoportos jégkorong-világbajnokságon és pontosan azt kaptuk, amit egy ilyen összecsapástól várunk: drámát. Kanada sokkal összeszedettebb volt a mérkőzés első felében, vezettek is 2-0-ra, úgy tűnt, elég simán eldől majd a mérkőzés.

Aztán az oroszok még a második harmadban ütöttek két gólt, amivel kiegyenlítettek, de Kyle Turris révén ismét az észak-amerikaiak kerültek előnybe. Ezután oda-vissza potyogtak a gólok, a rendes játékidő 4-4-es döntetlennel ért véget, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás negyedik percében aztán kiszórták Kirill Kaprizsovot, ez pedig megpecsételte az oroszok sorsát: a kanadai csapatkapitány, Connor McDavid harmadik gólpasszából Ryan O’Reilly döntötte el a rangadót, így Kanada lesz ott az elődöntőben.

Közben volt egy USA-Csehország összecsapás is, itt a csehek kapaszkodtak vissza 2-0-s hátrányból a meccsbe, az utolsó harmadban viszont csak egy gól esett, azt az amerikai csapatkapitány, Patrick Kane ütötte.

Így mind a két észak-amerikai együttes ott van a négy között, az olimpiai bajnok Oroszország, valamint Csehország csomagolhat.

Eredmények – jégkorong vb, negyeddöntők

Kanada – Oroszország 5-4 (1-0, 1-2, 2-2, 1-0) – hosszabbításban

USA – Csehország 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)

Nyitókép: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik