Sport

Schuch Timuzsin Ferencvárosba tart

Már nem pletyka és nem is feltételezés: a bajnoki címének megvédéséért harcoló Telekom Veszprém csapatában vasárnap utoljára szerepel Schuch Timuzsin, akit két alkalommal is a Bajnokok Ligája legjobb védőjátékosának választottak meg.

Nehéz szívvel távozok, mert ez a csapat volt gyerekfejjel az álmom, ifi koromtól kezdve a tanulóműhelyem, felnőtté válva pedig az a klub, ahonnan bekerültem a válogatottba, amelynek soraiban olimpiai negyedik helyezett lehettem. Remélem, hogy a szurkolóknak és a játékostársaimnak is éppen annyira fogok hiányozni, mint ők nekem.

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak.

Schuch Timuzsin 20 éves sem volt, amikor először szerepelhetett a kézilabdasport örökrangadóján, amelyet 2005 tavaszán a Veszprém 9 góllal nyert meg a Szeged ellen. A véletlen hozta úgy, hogy a bajnoki döntő jövő vasárnapi visszavágóján a közönségkedvenc egy Veszprém – Szeged összecsapás során búcsúzik el eddigi csapatától.

Nem tagadhatom, hogy reggelente olykor alig tudok lábra állni, a pályán pedig az Achillesem szokott rakoncátlankodni. Minden baj és gond feledésbe merül, ha elkezdődik a mérkőzés, engem Nagyatádon született legényként szerencsémre kemény fából faragtak.

Kézilabdás berkekben hetek óta az a hír járja, hogy Schuch nem hosszabbította meg a veszprémi szerződését, és már alá is írt a kieséstől megmenekült Ferencvároshoz, ahol magyar játékosokra építve ütőképes csapatot szeretnének felépíteni. A Veszprémtől búcsúzó játékos a szóbeszédet sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta.

Remélem, hogy szépen alakulnak a dolgaim, és csak jó sülhet ki az átigazolásomból. Az biztos, hogy nem unalmas évek várnak rám. Az élsportot nem lehet a végtelenségig művelni, de úgy gondolom, hogy erővel és vállalhatóan jó játékkal három évet még le tudok húzni.

– fogalmazott sejtelmesen Timuzsin, aki meghívást kapott Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánytól (egyben eddigi klubedzőjétől) a Szlovénia elleni júniusi világbajnoki selejtező mérkőzésekre készülő válogatottba.

A Veszprémben nagy lesz nyáron a jövés-menés, Schuch mellett Renato Sulic a lengyel Wisla Plockba igazol, Mirko Alilovics az ellenlábas Szeged kapusa lesz, Cristian Ugalde a Hannover Burgdorfot, a Veszprémből menesztett Carlos Ortega csapatát készül erősíteni. Érkezik azonban a dán René Toft Hansen, a francia Kentin Mahé, a horvát Manuel Strlek, a szerb-spanyol, de magyarnak is mondható Sterbik Árpád, majd jövőre a dán Rasmus Lauge Schmidt is.

Kiemelt fotó: Horst Galuschka / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik