Sport

Elég durva balesetet élt túl Makino Tadasuke

A FIA most úgy érzi, hogy bizonyítékot kapott az egyik újítás, az úgynevezett glóriakeret bevezetésének helyességéről. És tényleg.

Hétvégén Barcelonában ugyan a Forma-1-es Spanyol Nagydíjtól és Lewis Hamilton győzelmétől volt hangos a sajtó, de a legfontosabb futam mellett az F2-esek is hallattak magukról.

Ráadásul a FIA most úgy érzi, hogy bizonyítékot kapott az egyik újítás, az úgynevezett glóriakeret bevezetésének helyességéről.

Amúgy tényleg, mert lehet, hogy Makino Tadasuke ennek köszönheti az életét. A Russian Time csapat japán pilótája fej-fej mellett haladt honfitársa Fukuzumi Nirei mellett, amikor összeütköztek. A BWT Arden csapat autója rámászott Makinóra – jószerivel ledarálta a tetejét. Ehhez képest pár másodperccel később a japán pilóta saját lábán hagyta el a pályát, óriási szerencsével életben maradt, mert a képek tanúsága szerint a glóriakeret megvédte a fejét, a nyakát a nekicsapódó másik autó súlyától.

„A másik autó nyomai épp ott láthatóak a glórián, ahol a nyomástesztet végeztük. Ugyan nem jelenthetjük ki, hogy életet mentett, de a baleset felvételét elemezve kijelenthető, hogy ha nincs glóriakeretet, könnyen lehet, hogy egészen súlyos következménye lett volna a balesetnek” – mondta Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik