Sport

Kammerer Zoltán a „gyerekével” egy hajóban versenyez

kammerer zoltán (kammerer zoltán, )
kammerer zoltán (kammerer zoltán, )

Pénteken a hagyományos távokkal és versenyszámokkal folytatódik az idei első, kajak-kenu rangsoroló verseny, amely egyben válogató a jövő heti világkupára is.

Külön érdekesség, hogy rajthoz áll Kammerer Zoltán is. A 40. életévét március 10-én ünneplő háromszoros olimpiai kajakos közösségi oldalán emlékezett meg róla, hogy

az idei lesz a 31. versenyszezonja.

Kammerer korábban azt nyilatkozta, próbál kitartani Tokióig, ahol már több, mint 42 éves lesz. Csapathajóban ez nem lehetetlen, emlékezzünk csak a német kajak „ősanyjára”, Birgit Fischerre, aki 2004-ben már szintén 42 éves múlt, amikor, Athénban olimpiai aranyat nyert K4-500 méteren, meg ráadásként egy ezüstöt K2-500-on.

A német K4-es egység athéni olimpiai aranya alkalmával a Carolin Leonhardt 22, Maike Nollen és Katrin Wagner-Augustin „csak” 15-15 évvel volt fiatalabb a velük egy hajóban evező Fischernél.

Nos, „Kamera” hasonló utat járna be és ehhez most Erdőssy Csabát választotta partnerként, aki korát tekintve akár a fia is lehetne, hiszen épp 20 évvel fiatalabb nála. Az „apa-fiú” páros a K-2 1000 méteren áll rajthoz és péntek délután 16 órakor kezdődő döntők során kiderül, milyen sikerrel lapátolnak együtt.

Az első csütörtöki versenynapon Molnár Péter, a Honvéd olimpikonja nyerte a kajak-kenusok idénynyitó rangsoroló versenyének egyetlen, speciális, a K4-500-ra válogató számát, a férfi kajak egyesek 400 méteres küzdelmét a Szeged melletti Maty-éren.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik