Sport

Háromszoros olimpiai bajnokunk csodás dolgot tett

Kammerer Zoltán példakép. Nem csak azé a 14 éves zentai fiúé, akinek valóra váltotta az álmát, hanem mindenkié.

A vajdasági Zentán élő Opauszki Péter hat éves kora óta kajakozik, azonban két évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak nála. A tizennégy éves fiú 2015 decemberében még az intenzív osztályon feküdt, de hatalmas akaraterővel felgyógyult, és 2016 tavaszán már újra vízre szállt és a szezon végére visszaküzdötte magát a korosztálya legjobbjai közé.

Engem a kajakozás éltetett akkor is, amikor a kórházban kezeltek. Arra gondoltam, ha meggyógyulok, akkor újra mehetek evezni és ez adott erőt

– mesélte Peti, a kajakkenusport.hu oldalnak.

A tehetséges versenyző azt kérte a beteg gyerekek álmait valóra váltó Csodalámpa Alapítványtól, hogy saját hajót kaphasson. Megkapta, nem is akárkitől.

Kolonics György Vízisport Központban a háromszoros olimpiai bajnok, Kammerer Zoltán saját, a felnőtt mezőnyben is ritka jónak számító Nelo Cinco kajakját ajándékozta oda a betegségét leküzdő fiúnak annak érdekében, hogy megvalósíthassa álmát.

Jólesik, hogy Petinek én vagyok a példaképe. Ennyi idős koromban nekem is az volt az álmom, hogy olimpiai bajnok lehessek. Nagyon lelkes fiú, elmondta, hogy heti öt edzése van a vajdasági klubban, Zentán, ahol az edzője is magyar. Megígértem neki, hogy követni fogom a pályafutását

– mondta a közös kajakozás után Kammerer Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik